Úvod   /   Zprávy   /   Zpíváme s Masarykem

Zpíváme s Masarykem

2018-05-26 14:21:00

Louny, Miláno (jr) je název pořadu, se kterým hudební skladatel Daniel Dobiáš spolu s žáky Základní umělecké školy Louny účinkuje na různých místech světa. Žáci školy, kteří se v programu střídají, již zpívali a hráli například v Rusku, Holandsku, Belgii, Maďarsku, Německu, Indii a Chile.

V sobotu 5. května 2018 si tento program poslechli také čeští školáci se svými rodiči v Milánu (v Itálii). Před svým odjezdem všichni zpěváci představili svůj nový program ve středu 2. května v v Klub(ovně) Luna dětem ze školních družin dvou lounských základních škol.

Spolu s Danielem Dobiášem zpíval pěvecký sbor Carmen vedený Renatou Friedlovou a Kateřinou Štolovou a sólisté Jaroslav Parma a Agáta Macasová. Pořadem provázela Marie Rozálie Krameriusová. V programu zpívali lidové písně a písně z projektu "K čemu slunce, když není den?", kde hudbu složil Daniel Dobiáš. Dětští diváci dostali také prostot k různým hudebním soutěžím.

Divákům v Itálii se vystoupení moc líbilo, dokonce během vystoupení ukáplo i několik slziček dojetí. „Ráda bych Vám a sboru Carmen, dětem i dospělým, poděkovala za koncert, jehož jsme byli nejen svědky, ale i protagonisty tady v České škole v Miláně minulou sobotu. Byl to opravdu výjimečný zážitek plný emocí! Mluvili jsme o něm ještě dlouho!. Váš sbor Carmen, hudební doprovod pana Dobiáše a poutavý program pro děti i dospělé byl plný interakcí a překvapení. Jistě jsme si připomněli osobnost TGM i sté narozeniny republiky nejlepším možným způsobem,“ napsala do umělecké školy

Jana Schulzová ze Spolku krajanů a přátel České republiky Milano.

Účastníci si pak prohlédli Miláno, obdivovali úžasnou Katedrálu Narození Panny Marie, která se nachází na náměstí Piazza del Duomo a je pátou největší katedrálou na světě. Dále navštívili technické muzeum a dokonce se podařila i návštěva koncertu italského dětského pěveckého sboru ve světoznámém divadle La Scala. Cestou domů byli všichni nadšeni z nádherného jezera Lago di Garda a hlavně ze zábavného parku Gardalandu, kde strávili celý den.

V úterý 8. května v pozdních večerních hodinách se všichni vrátili zpět do Loun plni krásných zážitků.

Projekt byl podpořen z dotačního programu MŠMT Podpora vzdělávacích aktivit národnostních menšin 2018, Státním fondem kultury ČR, Nadací Život umělce a Krajským úřadem Ústeckého kraje a Městem Louny.

Zájezdem do Itálie projekt nekončí. Nyní se ve škole připravují dvě menší skupiny, které pojedou v červnu účinkovat do Anglie. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video