Úvod   /   Zprávy   /   Nové Sedlo se rozroste

Nové Sedlo se rozroste

Markéta Chalupová 2018-05-28 12:22:06

Nové Sedlo (mch) V Novém Sedle vládne čilý stavební ruch. Během příštích měsíců tam vyrostou téměř dvě desítky nových rodinných domů.

Jedenáct parcel v lokalitě za hřištěm a šest na kraji obce, kde nyní obec buduje sportovní halu, našlo v Novém Sedle své majitele. „Studii potřebnou k vytyčení pozemků pro výstavbu rodinných domů nechalo asi v roce 2008 vypracovat již bývalé zastupitelstvo. My jsme ji nechali aktualizovat a loni jsme začali parcely prodávat. Jedná se o jedenáct pozemků za fotbalovým hřištěm, na některých už se v současné době staví. V jednom domě se už dokonce bydlí. Ani jsme nemuseli dát inzerát, všechny jsou prodané. Počítám, že na podzim už bude vše rozestavené, majitele brzdí jen vyřizování potřebných povolení na úřadech,“ má radost, že vše skvěle proběhlo a obec získá další stálé obyvatele, starosta Petr Sýkora a dodává: „Dalších šest parcel jsme loni prodali na kraji obce, kde dříve stála pila. Na majitele pozemků nemáme žádné speciální podmínky. Chceme jen, aby vybudovali přízemní domky maximálně s podkrovím, a střechy domů nesmí být rovné, barevnost neomezujeme. Vymezili jsme také požadavky na oplocení, které nesmí být vyšší než 1,6 metru. Na vlastní náklady obec zavedla na pozemky veškeré sítě, tedy kanalizaci, vodu, plyn a elektřinu.“ Zasíťování obec stálo zhruba 5 milionů korun, ale za prodej pozemků získala milionů šest.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video