Na sídlišti otevřeli parkourové hřiště

Redakce 2018-06-05 11:05:03

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (r) — Parkourové hřiště ve čtvrtek slavnostně otevřeli v Klášterci nad Ohří. Nachází se na prostranství mezi panelovými domy v Dlouhé, Žitné a Ječné ulicí. Pořízení hřiště město přišlo zhruba na 1,4 miliónu korun a jak zdůraznil starosta Štefan Drozd, nápad na jeho zřízení vzešel od místních gymnazistů. Ti také vybrali vítězný návrh z nabídek firem, které se přihlásily do veřejné soutěže.

Parkour je poměrně mladým sportovním odvětvím, které řada lidí zaměňuje se stejnojmenným jezdeckým sportem. Zprvu si to mysleli i představitelé radnice. „Když se gymnazisté poprvé zmínili o parkouru, mysleli jsme si, že mluví o nějakém ježdění s koňmi,“ přiznal místostarosta Josef Suchý.

Ve skutečnosti je parkour speciálním druhem pohybu v městském, ale i přírodním prostředí, kdy se cvičenec snaží nejkratší cestou překonat trasu z bodu A do bodu B bez ohledu na překážky, které mu stojí v cestě. Parkourista tak přeskakuje či přelézá zídky, zábradlí, ploty i celé budovy.

K vyznavačům parkouru patří i gymnazista Věnek Herynk, radní Žákovského zastupitelstva v Klášterci nad Ohří. „Cílem mého snažení je určitě parkour více přiblížit veřejnosti, aby nás lidé přestali označovat za vandaly. Také bych se rád podílel na tvorbě nějakého zázemí pro parkour (např. parkourové hřiště), jelikož si myslím, že parkour je jeden ze sportů, které v dnešní době zažívají téměř neuvěřitelný nárůst,“ napsal ve svém profilu na webových stránkách města.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video