Okres Louny: kam vyrazit o víkendu

Redakce 2018-06-08 08:23:00

Kam vyrazit od pátku do neděle za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku.

ŽATECKO 

PÁTEK 8. ČERVNA 

Letní kino Žatec: Pat a Mat znovu v akci. Od 21.30 hodin. 

Žatec, nám. Svobody: Farmářský trh – jahody, zelenina, ovoce, pečivo, uzeniny atd. Od 8 do 15 hodin. 

SOBOTA 9. ČERVNA 

Letní kino Žatec: Backstage. Od 21.30 hodin. 

Regionální muzeum Žatec: Výlet za žateckým lvem – výlet k Máchovu jezeru za lvem Splavákem, možnost návštěvy Muzea Čtyřlístku. Cíl – Staré Splavy u Máchova jezera. Odjezd autobusem od budovy muzea v 8 hod. 

Žatec, Slavoj u řeky: Pohádková cesta plná úkolů a soutěží s pohádkovými bytostmi – zve DDM Žatec ve spoluprací s městem. Od 14 hodin. 

NEDĚLE 10. ČERVNA 

Letní kino Žatec: Delirium. Od 21.30 hodin. 

Zámek Stekník: Víkend otevřených zahrad na zámku Stekník - prohlídky italských terasovitých zahrad s kvetoucími popínavými růžemi. Pro skupiny 10 a více osob prohlídky zámecké zahrady s průvodcem. V přízemí otevřena také nová výstava Jak se češe do věrtele. V sobotu a neděli. Od 10 do 16.45 hodin. 


LOUNSKO

PÁTEK 8. ČERVNA 

Kino Svět Louny: Pat a Mat znovu v akci. Od 15 hodin. 

Solo Star Wars Story. Také v sobotu. Od 17.30 hodin. 

Ghost Stories. Premiéra ČR. Od 22 hodin. 

Stromovka Louny: Sraz současných a bývalých zaměstnanců porcelánky Louny. Od 10 hodin. 

Výstaviště Louny: Autosalon Louny - XX. ročník a Rodina a volný čas - VIII. ročník. Za pokladem svatého Mikuláše – tři dny plné zábavy, her, soutěží, sportování, pohybu, tvoření. Do neděle. Od 9 do 17 hod. 

Louny, Mírové náměstí: Výstava historických vozidel. Od 15 do 17 hodin. 

Kostel CČSH Louny: Křehká cesta – své básnické sbírky představí Vláďa Pek z Nového Bydžova. Od 17 hodin. 

Oblastní muzeum Louny: 8. Lounská Muzejní noc - Válečnictví na Hedvábné cestě. Muzeum, knihovna, Loutkové divadlo, GAML. Od 17 do 22 hodin. 

Galerie města Loun: V rámci Muzejní noci prohlídka výstavy Jiná krajina. Od 19 do 22 hodin. 

Kavárna MOAK Louny: Michal Viewegh čte z nové knihy Muž a žena. Od 20 hodin. 

Loutkové divadlo Louny: Mimořádné představení pro děti v rámci 8. lounské Muzejní noci (18 – 18.30 hodin – možnost prohlídky Stálého loutkového divadla). Od 19 hodin. 

SOBOTA 9. ČERVNA

Kino Svět Louny: Hledá se princezna. Také v neděli 10. 6. Od 13 hodin. 

Radnice Postoloprty: Slavnostní vítání občánků – pozváno celkem 12 dětí. Od 9.30 a 10 hodin. 

Postoloprty: Malá cena Postoloprt – Bažantnice u FK Postoloprty, start před vstupem na hřiště s umělým povrchem – za tunelem. Od 9 hodin. 

Hřivice, Džbánsko: Mysterium Džbán – stolová hora s divokou historií. Exkurze po Džbánsku povede skrze jeden z nejvýraznějších úseků Džbánu; z typického Podlesí (Hřivic a okolí) na hranu svahu údolí Hasiny atd. Začátek exkurze na autobusové zastávce pod kostelem v Hřivicích v 10 hodin. 

Obec Hříškov: Oslava 700 let obce Hříškov – slavnostní zahájení u Sokolovny, celým programem provádí Divadlo Mazec, přátelské utkání mezi SK Hříškov a Stará Garda Teplice, zábavné odpoledne pro děti a dospělé, hudba, tanec, soutěže, aquazorbing, malování na obličej a tetování, hasiči a pěnování, od 19 h večerní zábava, 21.45 ohňostroj. Od 13 hod. 

NEDĚLE 10. ČERVNA

Kino Svět Louny: Coppélia - Bolšoj Balet - přímý přenos z Velkého divadla v Moskvě. Od 16.45 hod.

Nový Svět Louny: Dětský den nejen s bowlingem – spousta soutěží a atrakcí pro děti, od 11 hodin vystoupí kouzelník. Každý soutěžící bude odměněn dárkovým balíčkem. Od 10 hod.

Veslařský klub Ohře Louny: Vzpomínka na členy klubu zavražděné a umučené během nacistické okupace. Od 17 hod.

Dělnický dům Cítoliby: 1 + 1 = 3. Ochotníci z Koštic připravili komedii pro dospělé o tom, že se dá žít dvojí manželský život - pokud ovšem dodržíte harmonogram a nedostanete ránu dámskou kabelkou! Od 19 hod.


PODBOŘANSKO

PÁTEK 8. ČERVNA

Podbořany, náměstí: Páteční trhy. Od 7 hodin.

SOBOTA 9. ČERVNA

Rybník Nepomyšl: Rybářské závody dětí – zve MO ČRS Podbořany, hodnotné ceny, s podporou MÚ Podbořany, vyhodnoceni ve 12 hod. Prezentace od 6 hodin, zahájení v 6.30. 

Krásný Dvůr, golfové hřiště: Turnaj Svazku obcí Podbořansko v golfu – soutěž tříčlenných družstev členských obcí Podbořanska i přizvaného Chomutovska. Prezentace od 9h, zahájení v 9.30 hodin.

Podbořany, nádrž u hasičské zbrojnice: Rybářské závody Izzyho memoriál – pro děti, mládež a dospělé. Děti 8 – 11, dospělí 12.30 – 16.30 hod. Občerstvení, ukázka hasičské techniky, piknik. Od 7 hodin.

Zámek Krásný Dvůr: Víkend otevřených zahrad - po oba dny od 11 h komentovaná procházka zámeckým parkem Parkem letem světem, Dětský jarmark. V neděli od 15 hodin u Novogotického templu koncert žáků ZUŠ Podbořany. V sobotu a neděli od 10 do 17 hod.

Podbořany, u kostela sv. Petra a Pavla: Dětský den Na kopci – na hřišti a kolem kostela sv. Petra a Pavla v Podbořanech. Poté sraz starousedlíků „Na kopci“. Od 13 hodin.

Radnice Podbořany: Vítání občánků – pozváno 11 dětí. Od 13 hodin.

Blšany: Dětský den Abeceda pohádek – start za obecním kinem, trasa do 3 km. Trampolína, skákací hrad, malování na obličej, občerstvení. Od 14 hodin.

Blatno: Dětský den – na hřišti. Soutěže, skákací hrad, občerstvení, v Bílém domě u nádraží ČD výstava myslivců. Od 14 hodin.

NEDĚLE 10. ČERVNA

Novogotický templ Krásný Dvůr: Víkend otevřených zahrad – u Novogotického templu koncert žáků ZUŠ Podbořany. Od 15 hodin.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video