Oslavte Olympijský den 2,6 km dlouhým během lounským parkem

Lucie Steklá 2018-06-08 08:44:27

Zapojte se do oslav Olympijského dne a zaběhněte si T-Mobile Olympijský běh v Lounech. Star, cíl i zázemí se nachází v prostorách Veslařského klubu Ohře Louny. K dispozici jsou toalety. Trasa dlouhá 2,6 km vede přilehlým parkem. Mottem závodu je: RŮZNÍ BĚŽCI, RŮZNÁ MÍSTA, JEDNA MYŠLENKA.

V Lounech T-Mobile Olympijský běh každoročně pořádá Veslařský klub Ohře Louny a stejně tomu bude i letos. Registrace do běhu ale již není, jako v předchozích ročnících, možná na místě - pouze registrace předem. Na tu mají běžečtí nadšenci, sportovci i sváteční běžci, už jen několik dní. Registrace končí v pondělí 11. června. 

Že je mezi námi spousta takzvaných "svátečních běžců"? ?No a kdy jindy by si měli jít zaběhat než v běžecký svátek! Označte svátečního běžce z vašeho okolí, který by se měl rozhodně 20. června proběhnout a oslavit tak Olympijský den ;) 

"Nezapomeň, letošní registrace na všechny T-Mobile Olympijské běhy končí už 11. června. Pozdější registrace nebudou možné, a to ani na místě! Dej vědět svým kamarádům, kteří se na závody chystají, ať neprošvihnou možnost oslavit Olympijský den! :) Registrace probíhají na www.olympijskybeh.cz ," vzkazují organizátoři. 

V Lounech závod startuje u veslařského klubu, nejdříve se běží dětské závody, a to v délce 333 m a 836 m. V 18 hodin startuje hlavní závod v délce 2,6 kilometru. Na startovní listině je k 8. červnu registrováno 45 dětí a 118 dospělých. Do pondělí je možné se na lounský běh registrovat na adrese https://www.olympijskybeh.cz/zavody/louny-2018/ .

PROGRAM závodu v Lounech:

16 hodin - Prezentace

17 hodin - Závod dětí do 10 let na trati 333 m

17.20 - Závod dětí 10 – 15 let na trati 836 m

18 hodin - Start hlavního závodu na trati 2600 m


Mezinárodní Olympijský den slavíme největší běžeckou akcí v České republice. V rámci T-Mobile Olympijského běhu 2017 vyběhlo na různých místech přes 76 tisíc běžců – ať už jako součást oficiálního závodu v tzv. zlatých, stříbrných či bronzových městech, ve školních bězích nebo v rámci individuální výzvy v běžecké aplikaci.

Historie Olympijského dne sahá až do roku 1894, kdy byl založen Mezinárodní olympijský výbor. Na počest této události se po celém světě každoročně pořádá Olympijský den, který oslavuje sportovní aktivity všeho druhu.

U nás se v rámci Olympijského dne pořádají pod záštitou Českého olympijského výboru běžecké závody pro všechny věkové kategorie už od roku 1987. Oslava v roce 2018 připadla na středu 20. června.

V rámci T-Mobile Olympijského běhu neběháte pouze pro sebe, část startovného jde na podporu charitativní činnosti České olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem, kterým v tom brání nedostatek finančních prostředků. A s vaší podporou dokáže nadace pomoci dalším mladým sportovcům k plnění jejich snů.




Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video