Vyhodnocení a předání cen výtvarné soutěže „Pralesy“

2018-06-10 01:21:00

Lounsko (zp) Výtvarnou soutěž Pralesy vyhlásilo v únoru Ekocentrum Dymnivka při DDM Postoloprty. Tématem navázala na osvětovou výstavu „Na čem se smaží Indonésie“, která proběhla v únoru a březnu a upozornila na produkci a spotřebu palmového oleje a s tím spojené decimování tropických deštných lesů. Ve spolupráci s Oblastním muzeem v Lounech byly všechny práce zaslané do soutěže od poloviny dubna až do konce května v jeho prostorách vystaveny. Návštěvníci muzea se tak mohli zapojit do hlasování o cenu veřejnosti (výtvarné potřeby v hodnotě tisíc korun), kterou vyhrála se 123 hlasy Základní škola Ročov. Pro všechny kolektivy dětí z mateřských a základních škol Lounska, které se soutěže zúčastnily, připravilo Ekocentrum Dymnivka v prostorách muzea jako odměnu dvouhodinový zábavně naučný program zaměřený na ochranu tropických deštných lesů. Této příležitosti využilo celkem 22 třídních kolektivů. „Při těchto setkáních s malými výtvarníky jsme si s radostí ověřili, že tvoření soutěžních děl paní učitelky v mnoha případech propojily s dopadem našeho životního stylu na stav pralesů. Nešlo tak jen o holé výtvarničení, ale i to podnítit v dětech zájem o souvislosti,“ říká Zdenka Parýzková.

Letošní ročník každoročně vyhlašované výtvarné soutěže měl opět hojnou účast. Soutěžily celkem čtyři školní kolektivy mateřských škol a jednadvacet školních kolektivů základních škol. Prostory lounského muzea tak zaplnilo 115 prací a hlasování o cenu veřejnosti se zúčastnilo celkem 423 hlasujících návštěvníků. Porota rozhodovala ve složení Lada Vildová, Hana Valentová (DDM Postoloprty), Vladimíra Váchová (Město Louny), Stanislava Jordánová (TSM Louny), Stanislava Profousová a Lenka Macová (muzeum Louny).

V kategorii A (mateřské školy a 1. třídy) se na prvním místě umístila školka z Tuchořic, před lounskou Kpt. Nálepky a první B ze ZŠ Školní Louny. 2. C ZŠ Školní, 2. B ZŠ Školní a 4. B ZŠ Postoloprty a 2. B ZŠ Přemyslovců Louny – takové bylo pořadí mezi žáky druhých až čtvrtých tříd. Mezi zástupci pátých až sedmých tříd zvítězily děti ze ZŠ Ročov před školní družinou ze ZŠ Přemyslovců v Lounech a Základní školou Speciální Louny. V kategorii D (osmé a deváté třídy ZŠ) první a druhé místo nebylo uděleno, třetí příčku obsadila 8. B ZŠ Kpt. O. Jaroše Louny.

V hlasování o Cenu veřejnosti bylo uděleno celkem 296 hlasů. První místo s velkým předstihem obsadila díla Základní školy Ročov (78 hlasů) a zbylá dvě místa brala ZŠ JAK Louny 8. B (25 hlasů) a 8. A (21 hlasů). „Všechny ceny a diplomy společně s oceněním za účast (pro ty, kteří se neumístili na předních příčkách) byly předány přímo na školách třídním kolektivům. Děkujeme všem za účast a těšíme se na další ročník,“ zakončila Z. Parýzková z ekocentra Dymnivka. 

foto: vítězové z Ročova

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video