Přijďte obdivovat kvetoucí zahrady zámku

2018-06-09 01:40:00

Stekník (red) Souboje a rytířská klání na koních, ukázky práce s koňmi, hudba, tanec, sokolník, takový byl hlavní program Jarních rytířských slavností, které se konaly poslední květnovou sobotu na zámku ve Stekníku. Program doplnily dobové stánky a hry pro děti, včetně dětského turnaje na ponících. Pěkné počasí a zajímavý program přilákalo do provoněných zámeckých zahrad mnoho návštěvníků.

Pozvání k procházce po zámecké zahradě můžete využít tento víkend. Na zámku se chystá v sobotu a neděli od 10 do 16.45 hodin Víkend otevřených zahrad. V této době jsou ve Stekníku v plném květu staré historické popínavé růže.

Vůně, krása, tradice, historie, ale také setkávání a trendy jsou slova popisující Víkend otevřených zahrad, který se letos uskuteční 9. a 10. června. Víkend otevřených zahrad se zrodil ve Velké Británii (Open Garden & Squares Weekend). Zámek Stekník se k této akci již tradičně připojuje a tímto vás srdečně zve na prohlídku italských terasovitých zahrad s kvetoucími popínavými růžemi. Pro skupiny deseti a více osob prohlídky zámecké zahrady s průvodcem.

„Nezapomeňte tedy na každoroční oslavu této královské květiny v našich zahradách. Po prohlídce zahrad můžete s průvodcem navštívit také interiéry zámku, prohlídky začínají vždy v celou hodinu. Od května je v přízemí otevřena také nová výstava s názvem Jak se češe do věrtele, která připomíná 60. léta minulého století formou vyprávění pamětníků chmelových brigád, ubytovaných na našem zámku,“ zve kastelánka Jana Zajíčková. 

Komentáře

Nabídky práce

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

POŽADUJEME: vzdělánÍ zdravotnického směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou * finanční ohodnocení dle platných platových tarifů (10. platová třída/délka praxe) pro zdravotníky vč. zvláštního příplatku, příplatku za práci o víkendu a svátcích + odměny * 5 týdnů dovolené * příspěvek na dovolenou * příspěvek na penzijní pojištění * příspěvek na stravování * příspěvek na vitamíny a očkování * možnost dalšího vzdělávání. NÁSTUP IHNED
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video