Hrůza: Kamion sjel ze srázu a zůstal viset nad kolejemi

Veronika Salášková 2011-05-19 00:00:00

Žatec – Na půl dne musela být kvůli dopravní nehodě uzavřena silnice číslo 27 – hlavní tah, který vede ze Žatce do Mostu. Tahač při ní vyjel úplně mimo vozovku a ze srázu, na němž se zaklínil a zůstal viset kousek nad kolejemi. Vytáhnout kamion zpátky na silnici se ukázalo být těžkým oříškem i pro dva těžké stroje. Pomohl až přivolaný speciální jeřáb. Vše se odehrálo v pondělí 9, května před 12. hodinou.

Při dopravní nehodě dvou osobních automobilů Renault Laguna a Rover a nákladního vozu DAF sjel kamion ze silnice a zaklínil se ze srázu u mostu nad kolejištěm. Jeho zraněný řidič se zrovna soukal ven, když na místo dorazila přivolaná jednotka žateckých profesionálních hasičů. Jako první hasiči asistovali záchranné službě s ošetření účastníků nehody, lehce zraněni byli i oba řidiči automobilů. Řidička byla převezena do Nemocnice v Žatci k dalšímu ošetření, druhý řidič zůstal na místě nehody.
Hasiči zajistili kamion, aby se při pozdějších pokusech nesvezl dál do kolejiště. Železniční správa po informaci o nehodě zpomalila dopravu v tomto místě a odpojila trakční vedení. Jakmile dorazili chomutovští drážní hasiči, ústečtí hasiči s těžkým strojem AD 14 a těžký jeřáb AD 15, začaly se jednotky snažit tahač i s návěsem vrátit zpět na silnici.
„Ani tyto dva těžké stroje si ale se zaklíněným kamionem neporadily. Proto musel být po marných pokusech na místo povolán ještě těžký jeřáb od firmy ALVIAN, kterému se konečně tahač podařilo vyprostit. Zásah byl ukončen až ve 20,29, “ sdělil velitel zásahu Miroslav Hrdlička. Po celou dobu zásahu byla silnice na Most úplně uzavřená, dopravu odkláněli policisté.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video