Děti vypraly pejska a kočičku

Jan Vnouček 2011-11-23 01:18:00

Vroutek – Houf šťastných a veselých dětí. To uviděl každý, kdo v sobotu navštívil vrouteckou akci Beneficí k dětem. V kulturním domě ji pro občanské sdružení Šafrán dětem uspořádala Miluška Petrušková se svými kolegy. Cílem pražského sdružení je ulehčovat cestu dětem z kojeneckých ústavů a dětských domovů k náhradním rodičům.

A tak se malí školáci a předškoláci ve Vroutku bavili a nevědomky napomáhali dobré věci. O jejich dobrou zábavu se starali šermíři a žongléři z Loun, kapela Sprint ze Žatce, loutkové Divadlo Bubec a dílničky, kde si mohli vyrobit rumba koule nebo třeba pomalovat zrcátko. Večer pak byla v plánu taneční zábava. Její výtěžek putoval na konto Šafránu.
„Hlavní myšlenkou dnešní akce je šířit osvětu i v tomto regionu. Upozornit na to, že u nás je obrovské množství dětí v kojeneckých ústavech a že je možné s dětmi i pěstouny pracovat,“ informovala předsedkyně Šafránu Šárka Francírková. „Seznámila jsem se s Šárkou v Praze v kadeřnictví, kde pracuju a zalíbilo se mi, co dělá. Tak jsme se dohodli a zorganizovali to tady. Všichni jsou tu na bázi dobrovolnosti a město nám nechalo zadarmo sál,“ navázala na ni Miluška Petrušková a poděkovala všem svým spolupracovníkům. „Miluška je prostě úžasná,“ podotkla závěrem Francírková.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video