Vlaky zrychlí. Začala modernizace trati Lovosice - Louny

Lucie Steklá 2018-06-13 10:27:00

Louny (lus) Výrazné zkrácení jízdy vlakem na trati mezi Louny a Lovosicemi. To slibuje revitalizace trati, kterou v minulých dnech zahájila Správa železniční dopravní cesty (SŽDC). Dokončení revitalizace trati předpokládá SŽDC na jaře příštího roku. Oprava uzavřela trať mezi Louny a Lovosicemi na půl roku. Stát bude miliardu.

Zatímco nyní cesta mezi městy trvá téměř hodinu a půl, za rok by mohly vlaky 34 kilometrů dlouhý úsek urazit už za padesát minut. Modernizace trati vyjde na miliardu korun. V plánu je kromě modernizace trati také rekonstrukce zastávek a nádraží a úprava železničních přejezdů. V budoucnu by na této trati měly jezdit spěšné vlaky, které by spojily Louny až s Ústím nad Labem.

Investici za stovky milionů korun doprovází několik výluk, které začaly platit ve středu 30. května a potrvají do konce letošního roku. Jako první je v plánu výluka po celé trati z Loun až do Lovosic. Trať je z důvodu výluky pro všechny vlaky neprůjezdná. Z tohoto důvodu nahradí ve zmíněném úseku České dráhy všechny osobní vlaky autobusovou dopravou.

Více v tištěném vydání Lounského Pressu č. 23, který vychází ve středu 13. června 2018.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video