Chutnaly i koláče se švestkovo-syrečkovými povidly

Pavel Macák 2011-11-23 00:00:00

Koštice – O uplynulém víkendu uspořádalo občanské sdružení Vožekovo společně s Obecním úřadem v Košticích již šestý ročník kulinářského setkání místních občanů, tentokrát pod názvem Den kynutého těsta. Své výrobky přineslo do zasedací místnosti obecního úřadu třináct kuchařek, které vyrobily a nabídly k ochutnání dvaadvacet vzorků. „Den něčeho pořádáme vždycky v polovině listopadu. Vzájemně si ochutnáme donesené vzorky, vyměníme si zkušenosti a recepty. Jsou to vždycky příjemná posezení,“ uvedla organizátorka akce Petra Karfíková.

Nesoutěžíme mezi sebou o nejlepší recept. Vítězem je prostě každý, kdo přijde a něco dobrého přinese. Pochvalou pro něj je, že to ostatním chutná a třeba po něm chtějí všichni recept,“ doplnila její slova její kolegyně Nina Skalská.
První pohled na stůl plný dobrot dával tušit přítomnost skutečných kynutých lahůdek. Vedle klasických koláčů a buchtiček se zde objevily například takové speciality, jako například kynuté růžičky plněné tvarohem, koláčky se švestko-syrečkovými povidly, masový štrúdl, maková roláda s ořechy, plněné koblížky s medovou krustou či utajený párek. Prostě jedna pochoutka vedle druhé. A milé bylo i to, že všechny přítomné dámy obsluhoval místostarosta Vladimír Jaroš.
Už dnes se všichni v obci těší na 11. prosince, kdy zde sdružení Vožekovo připravuje adventní trhy s výstavou betlémů, čajových servisů a zdobených perníčků. Zkrátka nepřijdou ani děti, pro které bude přichystána malá dílna na výrobu dárečků a ozdob a zdobení perníků.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video