Nesnídalová oblékne reprezentační dres. České barvy bude hájit na evropském i světovém šampionátu

Iveta Drlíková 2018-06-15 04:44:00

Žatecká kajakářka Lucie Nesnídalová opět oblékne reprezentační dres. Tři nominační závody z pěti jí stačily na to, aby si právo startu na evropském i světovém šampionátu juniorů vybojovala i v letošním roce.

Vodní slalomářka Lucie Nesnídalová navazuje na své loňské úspěchy, kdy během první sezóny mezi juniorkami přivezla medaile z evropského i světového šampionátu. O cenné kovy na vrcholných podnicích tak bude bojovat i letos. „S Antonií Galuškovou nás už nemůže nikdo v nominaci přeskočit, máme dostatečný bodový náskok. Ještě se čeká na třetí závodnici, která nás doplní. Zatím jsem spokojená, uvidíme, jak mi to půjde v mezinárodní konkurenci,“ říká naše úspěšná kajakářka, která má před sebou opravdu náročnou sezónu. Na podzim jí totiž čekají ještě další nominační závody na Mistrovství světa juniorů, které proběhne již v dubnu 2019 na olympijské trati v Brazílii.

Nesnídalová má za sebou velmi kvalitní zimní přípravu, měsíc také strávila s českou reprezentací v Emirátech, další dva týdny ve Francii a na Slovensku, kde se pojede evropský šampionát. Nově také navázala užší spolupráci s trenérem Jiřím Prskavcem st., za kterým dojíždí do Prahy, doma v Žatci se pak připravuje pod vedením Jana Petříčka. „Jiří Prskavec mě oslovil sám. Připravil mi podrobný tréninkový plán. Změnili jsme trochu i zimní přípravu, trávím teď i v zimě více času na vodě. Také hodně piluji techniku, hlavně pádlování rovně. A jediné, co na to pomáhá, je najezdit kilometry a kilometry rovně,“ směje se Lucie Nesnídalová, která měla nedávno také tu čest dělat předjezdkyni na Mistrovství Evropy dospělých v pražské Tróji, o svých cílech ale mluví nerada. „V Bratislavě jsme s reprezentací strávili hodně času, na zdejší trati mám docela natrénováno, to může být trochu naše výhoda. Nerada si ale dávám velké cíle, ráda budu za finále, kam se z více jak šedesáti holek probojuje jen deset,“ říká závodnice Lokomotivy Žatec. (pozn. redakce: Jiří Prskavec st. je bývalý úspěšný kajakář, otec světového šampiona a bronzového medailisty z olympiády v Riu J. Prskavce ml.)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video