Házenkářům uteklo play-off jen o bod, přesto mohou slavit další historický úspěch

Iveta Drlíková 2018-06-16 07:47:00

Národní házenkáři mohou slavit. Poprvé v dlouhé historii žateckého klubu se dokázali udržet v nejvyšší soutěži mužů. Poslední dva zápasy základní části odehráli venku, kde sezónu zakončili výhrou a remizou. „Letošní ročník můžeme hodnotit jako úspěšný, umístili jsme se na sedmé příčce tabulky, jen jednu pozici pod play off. Sice jsme ji ukončili s nejhorší obranou v lize, ale i tak se jednalo o historicky nejlepší sezónu žatecké mužské házené,“ říká opora týmu, útočník D. Nociar.

Na poslední zápasy zajížděli muži TJ Žatec na jih Moravy a do východních Čech. Na „výlet“ vyráželi jen se třemi útočníky a náhradním brankářem F. Lukešem.

Víkendové dvojkolo začínali ve Veselí nad Moravou. Od začátku utkání to byla oboustranná přestřelka, rozhodčímu ani nestačil papír na zapisování branek. Na hřišti jednoznačné vládly oba útoky. Žatečanům se ale dařilo prosazovat jednodušeji a rychleji, i střelecké pozice měli lépe připravené. O těsné výhře 27:28 (14:15) hosté rozhodli díky pevnějším nervům a také sérii gólů kapitána Pavla Sýkory v závěru utkání. Domácí se tak mohli pomalu loučit s prvoligovou soutěží a hosté vyrazili na dlouhý přejezd do Krčína. 

Ve stejné sestavě čelili žatečtí muži pátému celku tabulky – Sokolu Krčín, který již měl jistotu play-off. Opět se jednalo o přetahování útočných řad, obrany a brankaři byli slabší stránkou obou týmů. V žatecké sestavě se prosazovali všichni tři útočníci a málem se trefil i obránce Zdeněk Beldík, který jim rychlým střídáním nechal na chvilku vydechnout. Poločas hosté si prohráli, ale hned z úvodního výhozu druhé půle vyrovnali. Poté dlouho vedl Žatec, který dokázal skóre strhnout na svoji stranu, a mírný náskok si dlouho udržel. Před koncem zápasu se ovšem do jednobrankového vedení dostali domácí. Žatec z posledního útoku vybojoval po faulu trestný hod, který Pavel Sýkora proměnil na konečnou remízu 28:28. Remíza nakonec žatecký tým trochu mrzela, protože kdyby získali o jeden bod navíc za výhru, mohli úspěšnou sezónu završit historicky první účastí play-off. 

Sestava a branky Žatec: Lukeš - Fungáč, P. Nociar, Pavlas, Beldík, Habr - D. Nociar 9+12, Pavel Sýkora 16+8, Michal Janák 3+8. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video