Řidička při couvání srazila seniorku. Ta zraněním podlehla

Lucie Steklá 2018-06-18 20:53:00

Louny (lus) Při couvání v pondělí dopoledne srazila řidička služební dodávky v Jakoubkově ulici v Lounech seniorku. Osmaosmdesátiletá žena utrpěla vážná zranění, do nemocnice ji transportoval vrtulník, který přistál u Žatecké brány. Stejně jako před několika týdny, kdy letěl pro sraženou dívku na přechodu u bývalé hudební školy.

Seniorka před desátou hodinou dopolední přecházela ulici v blízkosti vozu. Řidička ji zřejmě přehlédla. „V důsledku nárazu auta upadla chodkyně na zem,“ řekla policejní mluvčí Irena Pilařová. Seniorka byla po sražení v bezvědomí a měla tržnou ránu na hlavě. Pomoc ji okamžitě poskytla svědkyně nehody, která ji spolu s dalšími kolemjdoucími pomáhala do příjezdu záchranářů. V té době byla žena při vědomí. „Vrtulník seniorku transportoval s vážnými zraněními na traumacentrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, kde bohužel svým zraněním odpoledne podlehla,“ uvedl Pavel Šebesta, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

U řidičky policisté provedli dechovou zkouškou, kterou vyloučili přítomnost alkoholu. Nehodu si převzala kriminální policie, ta případ vyšetřuje jako trestný čin usmrcení z nedbalosti.  Okolnosti nešťastné události jsou i nadále v šetření.

Jedná se bohužel o druhou dopravní nehodu na lounském okresu v letošním roce, která má tragické následky. Obě dvě se staly v prvním dnu týdne.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video