Nového kulturáku se Klášterečtí dočkají za tři roky

Redakce 2018-06-19 12:07:50

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (r) — Soutěž na modernizaci kulturního domu ve stylu „navrhni a postav“ vyhlásilo v minulých dnech město Klášterec nad Ohří. „Soutěž jsme zveřejnili na evropském věstníku. Přihlásit se mohou firmy, které nový kulturní dům vyprojektují a zároveň postaví,“ řekl starosta Štefan Drozd. Město má na rekonstrukci už několik let hotovou velmi podrobnou studii od architekta Dalibora Boráka, která počítá s tím, že stávající kulturák bude v podstatě obestavěn novým, větším a multifunkčním.

Nutnost rekonstrukce kulturního domu je vyvolána havarijním stavem celého objektu. Za nevyhovující označila budovu i veřejnost již při tvorbě strategického plánu města. „Aby se zamezilo dalšímu chátrání budovy, je nutné přistoupit ke generální rekonstrukci, s jejíž přípravou je nutné začít bez zbytečného odkladu,“ uvedla radnice už před rokem. Studii architekta Boráka z roku 2014 proto vloni město nechalo upravit. Celkové náklady měly činit 110 miliónů korun, ale ve skutečnosti budou vyšší. „Od loňska máme na kulturní dům odloženou rezervu a každý rok k ní přidáme další peníze, až našetříme 130 miliónů korun bez DPH,“ řekl starosta. Se zahájením prací se podle něj počítá na konci příštího roku, definitivně hotovo by mělo být v roce 2021.

Rekonstrukcí má vzniknout multifunkční kulturní centrum, které pojme i dnes již zcela nevyhovující prostory městské knihovny včetně zázemí pro seniory, divadelníky a další městské spolky. Objekt je plánován jako tepelně pasivní, tedy s minimálními náklady na vytápění. Ty v současném kulturáku a v knihovně dosahují částky jeden milión korun za rok.


Foto: Nová podoba kláštereckého kulturního domu, jak ji ve své studii navrhl architekt Dalibor Borák. Repro: Nástup

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video