Ideální je, když jste rychlí, ale i dobří

Jarka Cibulková 2018-06-24 05:18:00

Louny (caj) Koukáte se do tváře elity z Lounska, úspěšných soutěžících dvanáctého ročníku soutěže Znáš své město a okolí, kterou každoročně pořádá Vlastimil Lisse, ředitel Základní a mateřské školy Kpt. Otakara Jaroše v Lounech. Slavnostní předání cen a diplomů hostilo komorní prostředí velké zasedací místnosti lounské radnice. Přivítat úspěšné luštitele přišel na chvilku i místostarosta Jan Čermák. Město se také zařadilo do šňůry sponzorů, kteří škole přispěli na hodnotné dary. Od radnice dostali úspěšní žáci na prvních místech tablety a notebooky.

„Padesát otázek je vybíráno velmi náhodně, během soutěže stoupá oblíbenost dědečků a babiček, v posledním kole pak přijde na řadu strategie. Letošní poslední otázka, která rozhodla o pořadí dvanáctého ročníku soutěže, byla chodící, museli jste chodit po Lounech. V tuto chvíli mě napadá citát Ole Einara Bjørndalena, který řekl, že ideální je, když jste rychlí, ale i dobří, gratuluji vám, jste elita Lounska,“ smekl před soutěžícími pomyslný klobouk Vlastimil Lisse.

Soutěž Znáš své město a okolí je určena pro žáky pátých až devátých tříd. Odměněno na radnici bylo tedy osmnáct žáků, vždy první tři z každé třídy. Největší zastoupení na stupních vítězů slavila lounská Základní škola Jana Amose Komenského před druhou ZŠ a MŠ Kpt. O. Jaroše v Lounech. Kromě lounských dětí, soutěžili i žáci z Ročova a Černčic. Nakonec bylo předáno ocenění třem nejlepším soutěžím mimo kategorie tříd. Štěstí se usmálo i na pětici soutěžících, kteří se do finále neprobojovali, ale zároveň obdrželi od 41 do 50 bodů. Ceny útěchy vylosovala ředitelka ZŠ JAK Dana Tužilová.

Jan Hendrych (ZŠ JAK), Martin Tejml (Kpt. O. Jaroše) a Jan Černík (ZŠ JAK) takové bylo pořadí mezi žáky devátých tříd. Mezi osmáky zvítězil Zdeněk Mašek (ZŠ JAK) před Natálií Buchcarovou (Kpt. O. Jaroše) a Kamilou Hájkovou (ZŠ a MŠ Černčice). Mezi úspěšnými soutěžícími sedmých tříd se na prvním místě usadila i celkově vítězka letošního dvanáctého ročníku soutěže Znáš své město a okolí Petra Zachová (ZŠ Kpt. O. Jaroše). Následovaná Ondřejem Žovincem (ZŠ Školní) a Ondřejem Kladivem (ZŠ JAK). Kamila Krpcová (ZŠ JAK) je vítězkou kategorie 6. tříd. Druhý skončil Lukáš Buchcar (ZŠ Kpt. O. Jaroše) a třetí Valerie Novotná (ZŠ JAK). Mezi nejmladšími soutěžícími, páťáky, bylo pořadí následující: 1. 1. Richard Mašek (ZŠ JAK), 2. Filip Budiač (ZŠ Školní) a 3. Alexandr Sébastien Antoš (ZŠ JAK). O pořadí v top trojce, tedy nejlepší ze všech, rozhodovaly sekundy. Petra Zachová (ZŠ Kpt. O. Jaroše) poslala správné odpovědi v čase 20:22:58 minut, druhý Jan Hendrych (ZŠ JAK) poslal své výsledky o půl minuty, mezi Honzou a třetím Richardem Maškem (ZŠ JAK) pak byl rozdíl přesně vteřinu.

Kromě dobrot od pekárny, hodnotných dárků a propagačních materiálů se ocenění čtrnáctého června proletěli nad městem vrtulníkem Vlastimila Sedláčka. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video