Žatecký advent nabídne bohatý program

Veronika Salášková 2011-11-24 01:09:00

Žatec – Jak už je každoroční tradicí i letos se Žatečtí mohou těšit na celou řadu akcí, které budou provázet začátek adventu. Zahájí ho příští pondělí 28. listopadu vystoupení Děti svému městu, v němž se od 16 hodin představí děti ze základních a mateřských škol, Domu dětí a mládeže ze Žatce a klientů Kamaráda LORM a Ústavu sociální péče Tuchořice. V 18 hodin potom starostka města Žatce Zdeňka Hamousová slavnostně rozsvítí vánoční strom, Betlém a výzdobu.

V úterý 29. listopadu se pak příchozí mohou těšit, že v rámci Adventu s Rádiem Relax, který začíná od 16 hodin, shlédnou Spejbla s Hurvínkem. Čekají na ně také soutěže a hudba s Danem Adamem. Druhý den přijde na řadu druhé z rádií, tentokrát se bude slavit s Rádiem Blaník ve středu 30. listopadu. Odpolednem bude provázet moderátor Vláďa Slezák. Od 16 hodin vystoupí Maxim Turbulenc. Na Albertíkovy Vánoce s Robby Bubble, kdy od 16 hodin vystoupí finalista soutěže Česko – Slovensko má talent Václav Třasák, se Žatečtí mohou těšit v pátek 2. listopadu. To stejné odpoledne si na Ježíška zahraje paní starostka, která bude také nadělovat dárky. Náledovat bude také předání cen v soutěži Vánočních stromků.
Vyznavači a milovníci reggae budou moci Vánoce ve svém rytmu strávit na náměstí Svobody v sobotu 3. prosince. V 15 hodin vystoupí regionální kapela Jahtec Jammin´Job a v 16,30 ji vystřídá Yo Yo Band, oblíbená kapela, která zahraje nejen svůj hit Rybitvi.
Mikuláš s andělem a čertem bude v pondělí 5. prosince dárky rozdávat také na žateckém náměstí. Sraz účastníků průvodu bude v 16 hodin před domem dětí a mládeže. O půl hodiny později se Mikuláš přesune spolu s průvodem na náměstí Svobody. V 17 hodin příchozí přivítá starostka Hamousová a přibližně pět minut na to, vypukne rozdávání balíčků dětem a losování věcných cen. Rodiče by se měli včas rozhodnout, zda byly děti hodné či nikoli. Balíčky s hračkami či uhlím, označené jmenovkou dítěte, je totiž třeba odevzdat v Domě dětí a mládeže už ve dnech 1. a 2. prosince od 8 do 16 hodin. V průběhu produkce už nebude možné balíčky z organizačních důvodů přijímat a děti tak nebudou ani zařazeny do losování o ceny.
Pro ctitele Vánoc v americkém duchu máme dobrou zprávu. Kamion Coca Cola i se Santa Clausem zavítá do Žatce i letos, ve čtvrtek 8. prosince. Na příchozí čeká Santova dílna, nová ledová iglů, obchod, soutěže a mnoho dalšího.
Od 28. listopadu se také na náměstí Svobody budou až do 5. prosince konat adventní trhy, které nabídnou široký sortiment nejenom vánočních produktů od regionálních farmářů. Rozsvěcení vánočního stromu, výzdoby a betlému bude od 29. listopadu do 5. prosince vždy v 17 hodin. Na jednotlivé akce je vstupné samozřejmě zdarma

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video