Galerie nabídnou fotografie a vzpomenou perucké osobnosti

2018-06-30 01:39:00

Peruc (bab, caj) - Slavnostní vernisáž třetí letošní výstavy fotografií bude zahájena v sobotu 30. června v Galerii U Plazíka v Peruci. Tentokrát se opět v 15 hodin návštěvníkům představí Ludvík Erdmann z Karlových Varů, výstava má název 50 roku s fotoaparátem.

Fotografií se začal zabývat již v patnácti letech ve fotokroužku na internátě v Plzni s měchovým fotoaparátem Zeis Ikon, z něhož dělal fotografie o velikosti 6 x 9 cm. Vážně se začal zabývat fotografií až kolem roku 1968. Po absolvování kursu výtvarné fotografie byl přijat do výběrové tvůrčí skupiny FOS Sokolov, která je nyní jako zapsaný spolek s názvem Fotoklub FOS Sokolov. Ludvík Erdman je současně jeho prezidentem. Absolvoval šest semestrů kvalifikačního studia pro lektory a porotce výtvarné fotografie, pod vedením profesora Jána Šmoka. Fotografuje vše, co ho zaujme, ale převážně se věnuje fotografování krajiny. Podílel se na mnoha výstavách doma i v zahraničí a samostatně mnohokrát vystavoval v různých městech České republiky, Slovenské republiky a v Německu.

Jak už bylo řečeno, vernisáž výstavy proběhne 30. června 2018 v 15 hodin. Výstava potrvá do 26. srpna 2018 a bude přístupná o víkendy a svátky od 10 do 17 hodin, nebo i po domluvě na mobilu 605 345 804.

Galerie U Kozorožce Viery H. Kopicové na Peruci zahájí novou výstavu 15. července. Vzpomene sto let republiky a představí vám jedenáct osobností Peruce. Jsou mezi nimi rodáci i lidé, kteří se Peruce významně dotkli v uplynulém století. Na výstavě budou představeni ALHAL (malířka), Jiří Corvín (malíř), František Fajtl (letec RAF), Emil Filla (malíř), M. Havlíková (učitelka), J. Lébl (divadelník), Otokar Löbl (legionář), S. Malý (kameraman), V. Pácha (kněz), B. Šlik (motorkář) a V. Švambera (profesor UK).

Výstava bude přístupná až do 28. října o víkendy a svátky od 10 do 17 hodin. Výstavu připravila Galerie U Plazíka s Galerií U Kozorožce za pomoci dalších Peručáků a podpory Městysu Peruc.

Jen pro připomenutí - městys Peruc leží 15 km východně od Loun, pokud použijete železnici, je zastávka na trati Louny - Slaný.

Foto: Ludvík Erdmann

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video