S pořádáním pomohli i rockeři. Festival Bez zámků proběhl v Tuchořích již poosmé

Hedvika Fajkusová 2018-07-01 11:11:00

Tuchořice (hf) Třetí červnovou sobotu proběhl již osmý ročník Festivalu ,,Bez zámků“ Domova pro osoby se zdravotním postižením v Tuchořicích . Každý z příchozích zaplatil při vstupu příspěvek, který pořadatelé použijí na další akce. Festival se otevřel veřejnosti tím, že se odehrával v areálu Domova ,,Bez zámků“, kde návštěvníci přišli mezi klienty, mohli si s nimi popovídat a nahlédnout do prostředí, ve kterém žijí.

,,Jde o prolnutí světů lidí s handicapem a lidí bez handicapu,“ říká ředitel Martin Nuhlíček a dodává: ,,Vždy jsme dělali festival ve spolupráci s lounskou knihovnou. Letos nás oslovila kapela Najust, s tím, že by nám s akcí pomohli a v podstatě ji celou připravili. My jsme si vzali na starost část představení zařízení a škol a oni zase připravili veškerou odpolední a večerní rockovou scénu. Na festivalu vystupují jak regionální, tak i neregionální kapely a to bez nároku na honorář. Letos se nám podařilo získat peníze na to, abychom interpretům zaplatili občerstvení a cestovné, ale neplatíme jim za produkci.“ Na festivalu si tak lidé mohli poslechnout kapely S.A.S., Nalevo od výtahu, Stamp Out System a Najust. V rámci doprovodných akcí byl připraven dobročinný bazárek, řemeslné obchůdky s výrobky od Městské knihovny Louny, Spolku paní, dam a dívek z Loun, Kamarádu LORM a místních tuchořických žen, tvořivé dílny a čtení dětem.

,,Festival je prolnutím všech žánrů – tanečních, divadelních i hudebních. Večer navíc promítáme filmy z naší produkce Domova ,,Bez zámků“, jelikož se každoročně zúčastňujeme festivalu Mental Power Prague Film Festival, kterému děláme také Ozvěny, které budou v Žatci 14. září. Jde o takovou malou premiéru. Pouštíme filmy letošní i z let předchozích,“ doplňuje ředitel Martin Nuhlíček.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video