Evropská motokrosová špička míří do Vysokých Třebušic

Alla Želinská 2018-07-03 14:17:36

Krásný Dvůr (až) Po dlouhé době se podařilo členům a vedení AMK Krásný Dvůr ve spolupráci s Českým Amatérským Motosportem (ČAM) dosáhnout obrovského úspěchu, a to dostat evropskou motokrosovou špičku do Krásného Dvora, konkrétně na závodiště AMK Krásný Dvůr ve Vysokých Třebušicích. „Úspěch je o to větší, že o evropské body se poperou závodníci nejen v nejprestižnější kategorii Open, ale i junioři ve třídě 85 ccm a MX2 (kategorie do obsahu 250 ccm čtyřtakt a 150 ccm dvoutakt),“ říká Jan Šefl, předseda AMK Krásný Dvůr. Kategorie Open, jak už z názvu vyplývá, je otevřená bez omezení kubatury či výkonu, tudíž diváci se 15. července mají opravdu nač těšit. Mistrovství Evropy IMBA v motokrosu se každoročně pořádá maximálně v sedmi evropských zemích a v Krásném Dvoře se jedná o druhý závod z tohoto sedmidílného seriálu.

Asociace IMBA sdružuje 10 základních zemí, které vysílají své jezdce, a to jsou tradičně silná Velká Británie, Francie, Německo, Belgie, Holandsko, Dánsko, Švýcarsko, Itálie, Česká Republika (ta je zastoupena již výše uvedenou asociací ČAM) a Ruskem. Dále navíc mohou hostovat závodníci z Rakouska, Slovenska, Španělska a Portugalska.

Pořadateli se navíc podařil do takto nabitého programu ještě dostat vložený závod pro jezdce, kteří nepojedou Mistrovství Evropy IMBA ať už z důvodu výkonnosti či jiných okolností, aby i normální naši závodníci si mohli ochutnat atmosféru velkých klání.

„Český pořadatel má právo vyslat až pět závodníků v každé kubatuře a v současnosti se horečně jedná, kdo všechno bude za Českou republiku startovat. Jako místního jezdce doufáme, že uvidíme Jana Šefla mladšího v nejprestižnější kategorii Open s Hondou CRF 450,“ věří předseda AMK Krásný Dvůr.

Na co se mohou dále diváci ve Vysokých Třebušicích těšit? „Díky velké pomoci firmy Šilhánek a syn se podařilo nejen závodní dráhu v zadním úseku prodloužit o cca 150 metrů, ale vytvořit i další sjezd se dvěma dvojitými skoky. Samozřejmostí je, že zůstává tolik obávaný cílový 28metrový skok, kde byla upravena pouze dopadová hrana pro větší bezpečnost jezdců,“ uzavírá Jan Šefl. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video