Nová dopravní stavba přinese klid do obce, jíž projíždí 15 tisíc aut denně. Obchvat Otvic začnou stavět příští měsíc

Redakce 2018-07-03 14:20:26

OTVICE (r) — Už jen pouhé týdny dělí Otvice od zahájení pravděpodobně nejdůležitější stavby v jejich historii — silničního obchvatu obce. Jak informoval starosta Pavel Ašenbrener, k zahájení stavebních prací má dojít příští měsíc. Stává se tak ve chvíli, kdy Otvicemi projíždí kolem patnácti tisíc automobilů denně a přejít frekventovanou silnici je kouskem takřka kaskadérským, protože přednost pěších na přechodech pro chodce řidiči většinou nerespektují.

„Dlouho očekávaná investice v dopravě je připravena k zahájení! Stavba III. etapy, která se nachází na území Otvic a je součástí nově budované komunikace u města Chomutova, bude stát 461 miliónů korun a bude hrazena z prostředků Evropské unie. Dodavatelem stavby bude „Společnost pro komunikaci u města Chomutova“, která byla vytvořena pro účely stavby společnostmi Eurovia, Herkul, Silnice Group a SMP. K předání staveniště by mělo dojít v srpnu letošního roku a v tento měsíc bychom se měli dozvědět i přesnější časový harmonogram výstavby. Dokončení obchvatu je předpokládáno do tří let,“ informovala radnice v radostném duchu na svých webových stránkách.

Zmíněná stavba „Nová komunikace u města Chomutova“ je rozdělena do tří etap, které proběhnou současně. První část nové komunikace povede z křižovatky ulic Vinohradská a Alfonse Muchy v Chomutově kolem Sandviku na Zadní Vinohrady; druhá část půjde přes pole, kde se kruhovým objezdem napojí na silnici třetí třídy Chomutov — Otvice; třetí, nejnáročnější etapa, povede od kruhového objezdu k Otvickému rybníku a po západním okraji obce ke stanici technické kontroly Alfa Technic. U té se napojí na křižovatku se silnicí číslo třináct u Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova. Ve finále tak nová silnice propojí sídliště Písečná, Zahradní a Kamenná s východním okrajem Chomutova.

Druhou důležitou dopravní stavbou, která bude zahájena během několika dní, je rekonstrukce křižovatky u otvické obchodní zóny. Na frekventované odbočce ke Kauflandu a ostatním obchodům ze silnice II. třídy bude vybudován nový kruhový objezd. Ten umožní průběžné řazení vozidel ze všech směrů, a tak by již nemělo docházet ke kolonám při výjezdu z Obchodní zóny; dále by mělo dojít k bezpečnému napojení ze směru od silnice I/13 při odbočování do Otvic a v konečném důsledku i ke zpomalení dopravy ve směru od Otvic a Jirkova. Práce by měly být hotovy do konce listopadu. Příští rok se pak chystá rekonstrukce samotné ulice Obchodní zóna, kdy rozsah prací bude záviset i na případné dotaci, o kterou již obecní úřad požádal. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video