Pochodovalo se, setkávalo a vzpomínalo

Hedvika Fajkusová 2018-07-05 09:10:00

Libočany (hf) Při příležitosti 465. výročí úmrtí význačného českého kronikáře Václava Hájka z Libočan se konal tradiční několikakilometrový pochod zdejším krajem. V rámci něho se sešli rodáci a přátelé obce, kteří si při příjemné muzice vyměnili své vzpomínky na život nejen v Libočanech.

Letošní pochod krajem kronikáře Václava Hájka se opět vydařil, i když mnohé potencionální účastníky odradilo větrné počasí a předpověď deštivých přeháněk. I tak se pochodu zúčastnilo celkem 70 zdatných občanů. Pro pěší byly připravené čtyři trasy – 1,5 km, 3 km, 6 km a 10 km. Celkem je využilo 61 chodců. Zbytek se rozhodl pro 29 kilometrů dlouhou cestu na kole. Všichni pochod absolvovali úspěšně.

V rámci pochodu byly otevřené i některé pamětihodnosti. Pro návštěvníky byl otevřen Libočanský zámek, kostel Všech svatých a také kostel svatého Václava v nedalekém Novém Sedle. V obou svatostáncích hrála během dne živá varhanní hudba. V Libočanech proběhlo několik komentovaných prohlídek o historii obce. Turisté ze vzdálenějšího okolí, ale i místní si mohli zakoupit suvenýry jako hrnečky, magnetky, přívěšky na klíče nebo propisky.

Ten samý den se konala rovněž akce ,,Setkání rodáků a přátel obce Libočany“. Společně poseděli a tancovali ve zdejším kulturním domě při poslechu živé hudby Oldřicha Vávry a jeho ,,Malé muziky z Chomutova“. 

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video