Vojtíšek i díky vaší pomoci dělá pokroky!

Alla Želinská 2018-07-04 11:42:00

Podbořany (až) Těžká životní zkouška čekala před dvěma roky Kateřinu a Františka Solčanské z Podbořan, kteří mají ještě starší dcerku Kristýnu. Tenkrát jejich téměř dvouletý syn Vojtíšek těžce onemocněl herpetickou meningoencefalitidou, která mu zanechala následky: sekundární epilepsii, celkovou nehybnost, tracheostomii… Z dvouletého klučiny se jim vrátil do tříměsíčního miminka a pak začal boj – o návrat k normálnímu životu, o novou naději, že to bude dobré, že jejich synek bude opět zdravý a silný a šikovný…

Naštěstí se našla spousta lidí, kteří pomohli a pomáhají dál Vojtíškovi a jeho rodičům. Letos v dubnu Vojtík oslavil 4. narozeniny a jeho každý nový byť malinkatý „krůček“ k uzdravení je dárkem pro všechny členy rodiny včetně babičky Evy, která s nimi bydlí. „Chtěli bychom všem, kdo nám pomáhají, dat vědět, co všechno jsme pro našeho synka Vojtíška mohli pořídit. Jak pokročil a zvládal lázeňský pobyt v Klimkovickém sanatoriu, kde jsme mu mohli díky finanční podpoře zaplatit rehabilitační program,“ říkají manželé Solčanští (na snímku se synem Vojtíškem).

Po Janských lázních, kde se Vojtík s maminkou rehabilitoval ze začátku, letos na jaře poprvé podstoupil měsíční lázeňský pobyt právě v sanatoriu v Klimkovicích, a z výsledku jsou oba rodiče nadšeni. Před několika dny jim žáci a pedagogové podbořanského gymnázia předali výtěžek z charitativního prodeje kalendářů – téměř 9 tisíc korun. „Tato krásná pomoc z gymnázia, které pro Vojtíka uspořádalo i nezapomenutelný koncert, také veškerá podpora skvělých obyvatel Pečovatelské služby v čele s vrchní sestrou Ivankou Sýkorovou, pravidelné příspěvky nadace Dobrý anděl, naší rodiny a dalších dobrých lidí, to vše nám pomůže například s platbou za léčebné kůry v sanatoriu v Klimkovicích, kam se chystáme opět v říjnu a poté v květnu. Každá návštěva lázní Vojtíka posouvá o notný kus kupředu. Jedna léčebná kúra vyjde minimálně na dvacet tisíc korun a zdravotní pojišťovna na to bohužel nepřispívá,“ říká paní Katka.

O tom, jaké pokroky udělal malý velký bojovník Vojta, co všechno mu pomáhá a co ještě potřebuje, jsme si povídali u něj doma s jeho rodiči Kateřinou a Františkem Solčanskými a připravujeme rozhovor.  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video