Žáci vybrali téměř 8 tun papíru

Alla Želinská 2018-07-07 10:02:00

Krásný Dvůr, Kryry (až) S koncem školního roku se uzavřely také sběrové soutěže ve školách. Krásnodvorští žáci jsou zapojeni do projektu Recyklohraní, kde plní ekologicky zaměřené úkoly.

„Letos se jednalo o tyto úkoly: Vydržím víc a posloužím déle!, Krok za krokem, Umíme žít bez odpadů?, Objevte muzejní kousek, staňte se kurátorem sbírky. V rámci Recyklohraní také ode-vzdávají vysloužilé baterie (letos 513 kilogramů), staré mobilní telefony (letos 90 kusů) a prázdné tonery a cartridge. Za vše získává škola body, které může vyměnit za zajímavé ceny. Letos škola zvolila nový stůl na stolní tenis,“ přiblížil učitel Václav Kotrc.

Sbíral se také starý papír, kterého žáci vybrali 7 920 kilogramů. To školu zařadilo na vynikající 2. místo v oblasti Žatec, Louny!

I v kryrské škole je sběr papíru stále aktuální. „Pravidelně chodíme do místní prodejny COOP pro sběr a také žáci mohou během roku donést sběr. Nesoutěžíme kdo, nebo která třída donese nejvíce papíru, ale vždy jednou za půl roku necháme sběr odvézt. Za utržené peníze pak škola nakupuje věci pro děti. Momentálně jsou to stolní fotbálky, kterých je na škole již osm,“ sdělil tamní učitel Marek Břečka.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video