Čtyři dny - dvě sražené ženy. Střetů auta a chodce přibývá

Lucie Steklá 2018-07-05 14:23:53

V letošním roce policisté řešili již patnáct střetů auta a chodce (k 25. červnu).

Okres Louny (lus) Dvě sražené chodkyně osobním vozem. To je bilance 26. týdne roku v Lounech. K nehodám navíc došlo v rozmezí čtyř dnů. První nehoda, bohužel s tragickými následky, se stala v pondělí do-poledne, druhá s lehkým zraněním ve čtvrtek ráno. Policisté v letošním roce evidují již patnáct nehod s přítomností chodců.

O tragické nehodě jsme již informovali v minulém čísle. Při couvání v pondělí 18. června dopoledne srazila řidička služební dodávky v Jakoubkově ulici v Lounech seniorku. V důsledku nárazu auta upadla chodkyně na zem. Po sražení byla osmaosmdesátiletá žena v bezvědomí a měla tržnou ránu na hlavě. Vrtulník seniorku transportoval s vážnými zraněními na traumacentrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, kde bohužel svým zraněním odpoledne podlehla. Nehodu si převzala kriminální policie, ta případ vyšetřuje jako trestný čin usmrcení z nedbalosti.

K další sražené chodkyni vyjížděli záchranné složky ve čtvrtek 21. června. „Kolem sedmé hodiny ranní se střetlo vozidlo s 62le-tou chodkyní. Dopravní nehoda se stala na přechodu pro chodce u Luny, naštěstí jen s lehkým zraněním. Věc je v současné době řešena v rámci přestupkového řízení,“ uvedla Irena Pilařová, policejní mluvčí.

Podle policejních statistik se dopravních nehod s účastí chodců v loňském roce událo v lounském okrese dvacet osm. Lehce při nich bylo zraněno 21 účastníků a pět těžce. „Bohužel došlo také k usmrcení dvou osob. Za letošní rok policisté už museli řešit patnáct dopravních nehod s přítomností chodců. Jedna osoba zemřela, dva účastníci byli zraněni těžce a dvanáct lehce,“ přiblížila nepříznivé statistiky mluvčí.

Dvacátý pátý týden roku přinesl na silnice lounského okresu dopravních nehod celkem dvaatřicet. Těžce byla zraněna jedna osoba, pět lehce, jedna osoba zemřela. Cel-ková škoda, způsobená kolizemi, se vyšplhala na 1,7 milionu korun. Ani jeden řidič nebyl při dopravní nehodě pod vlivem alkoholu. Nejčastější příčinou střetů byl v sedmnácti případech způsob jízdy.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video