Realitní kancelář těsně před jednáním zastupitelstva zvýšila cenu o milión korun. Zastupitelé odložili koupi bývalé kuželny

2018-07-10 10:10:00

JIRKOV (duš, r) — Jirkovští městští zastupitelé na svém posledním zasedání odložili rozhodnutí o koupi bývalé kuželny. Nelíbí se jim umělé navyšování ceny, protože realitní kancelář před zasedáním bez odůvodnění navýšila cenu o milión korun. O koupi opuštěného objektu v těsné blízkosti panelových domů v ulici U Stadionu nakonec zastupitelé ani nehlasovali a bod stáhli z programu.

Původní nabídka od makléře, s nímž město jedná už od února, zněla na 2,6 miliónu korun. S tou radní souhlasili a podle všeho by s ní neměli problém ani zastupitelé. „Máme signály, že o nemovitost mají zájem firmy, které by tu chtěly zřídit ubytovnu,“ prozradila místostarostka Dana Jurštaková. Myšlenka takového zařízení v sousedství panelového sídliště je pro město děsivá, proto o odkupu uvažuje. „Na lokalitu a především na lidi, kteří tu žijí, by to mělo špatný dopad,“ netají své obavy místostarostka.

Jenže makléř těsně před zasedáním zastupitelstva zvedl požadavek o rovný milión, tedy na 3,6 miliónu korun. A to zástupce města popudilo. Někteří postup realitní kanceláře označili dokonce jako vydírání.

Podle znaleckého posudku je cena nemovitosti 2,99 miliónu. Jak z diskuze přímo na zasedání vyplynulo, znalcem stanovená suma také maximální částkou, o jaké jsou zastupitelé ochotni jednat. Bod o koupi kuželny proto ze svého jednání prozatím stáhli.

Pokud by město objekt koupilo, uvažuje o jeho demolici a výstavbě parkoviště se zelení pro obyvatele sídliště. „Pro demolici bychom mohli využít dotačního titulu obdobně jako v případě vybydleného domu v ulici Osvobození,“ dodal k tomu starosta Radek Štejnar.

Jako riziko vnímají bývalou kuželnu i místní obyvatelé. Potvrdila to mimo jiné zastupitelka Michaela Jindráčková, která na sídlišti bydlí. „Kvůli obavám ze spekulantů jsme našli peníze na Preciosu, neměli bychom mít problém najít peníze také na tento objekt. Jinak necháme místní v pasti,“ nechala se slyšet. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video