Akce zaměřená na řidiče pod vlivem

Lucie Steklá 2018-07-11 09:38:02

Okres Louny (lus) Lounští dopravní policisté se v červnu zaměřili především na řidiče, kteří by mohli být pod vlivem alkoholu nebo drog. Jejich hledáček v rámci dopravní akce Tispol ale mířil nejen na tyto hříšníky. Nemohli nechat zavřené oči ani před nedodržením ostatních pravidel silničního provozu.

„V průběhu této akce, která na Lounsku probíhala převážně ve večerních hodinách, zkontrolovali dopravní policisté 102 řidičů. Ukázalo se, že sedmnáct z nich porušilo povinnost pro ně vyplývající. Sedm řidičů například bylo řešeno za porušení rychlosti. Pokutu za nedodržení povinnosti být za jízdy připoután bezpečnostním pásem dostal jeden řidič. Špatný technický stav vozidla policisté zjistili ve dvou případech. Alkohol před jízdou si zřejmě nedokázal odpustit jeden řidič a u jednoho muže za volantem policisté odhalili v těle dokonce omamné a psychotropní látky,“ vyčíslila výsledky bezpečnostní akce policejní mluvčí Irena Pilařová.

Tispol (European Transport Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Založena je na předávání zkušeností a informací, sdružuje policejní sbory v oblasti dopravní problematiky. Hlav-ním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou se zaměřením na alkohol, drogy či nákladní a autobusovou dopravu. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video