Vandalové opět řádili v parku. Radnice vše předala k řešení policii

Lucie Steklá 2018-07-15 04:09:00

Louny, Postoloprty (lus) S řáděním vandalů se neustále potýkají v Lounech. Bohužel, cokoliv nového pro občany města se v odpočinkových zónách objeví, to vandalové zničí. Opakovaně se o tom přesvědčili v Lounech, kde došlo během krátké doby k poškození nového mobiliáře v parku T. G. Masaryka. Město se ale nevzdává a zničený majetek obnovuje. Hledá ale také viníky.

Podruhé v krátké době došlo ke zničení majetku v lounském parku, naposledy v nočních hodinách z 25. na 26. června. „Vandalové se neštítí páchat další škody. Tentokrát byly proraženy a počmárány kovové desky informačních panelů i lavičky, poškozen státní znak u památného stromu, poničeny a přemístěny vnitřní vložky odpadkových košů, dva kusy byly dokonce odcizeny. Některé části dřevěných laviček byly zlomeny, v neposlední řadě došlo i k polámání větví stromů,“ vypočetla škody Ingrid Juklová z odboru správy majetku lounské radnice.

Podle vyjádření nebude radnice opakované projevy vandalismu na novém parkovém mobiliáři tolerovat. Z tohoto důvodu bylo podáno trestní oznámení na Policii ČR a celá událost bude šetřena. Finanční náklady na opravu poškozeného mobiliáře jsou odhadovány na čtyřicet tisíc korun. V případě zjištění pachatele bude Město Louny řešit majetkovou újmu v rámci trestního řízení za poškozování cizí věci. „Revitalizaci Masarykových sadů bylo věnováno úsilí několika subjektů, jedná se o investiční akci s nemalými finančními náklady. Vloni byla zahájena revitalizace parku T.G.M., v letošním roce má být započata revitalizace výstaviště. Neustálým poškozováním mobiliáře dochází nejen k znehodnocení práce firem podílejících se na této akci, ale i k narušení komfortu budoucího užívání prostor parku všemi občany a návštěvníky města,“ dodala Juklová.

Město Louny současně žádá případné svědky tohoto nevhodného chování, aby se obrátili na Policii ČR Louny a podali svědectví k probíhajícímu šetření. „Dále vyzýváme občany, aby v případě zjištění vandalů kdekoliv ve městě nezasahovali, ale ihned kontaktovali městskou nebo státní policii,“ uzavřela vedoucí odboru. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video