Deváťáci se loučili závěrečnou akademií

2018-07-13 04:19:00

Žatec (až) Celkem čtyřicet jedna žáků dvou devátých tříd opouští letos základní školu Petra Bezruče v Žatci. Všichni se poslední červnový čtvrtek rozloučili závěrečnou akademií v městském divadle. A loučení se opravdu povedlo, bylo veselé i velmi dojemné zároveň.

Akademii skvěle, vtipně a pohotově uváděli Katka Šrotová a Pepa Holštajn. Školní hymna, básně Jaroslava Seiferta, písně Šestý pád, Léto 95, Když nemůžeš, přidej víc a Pár přátel, taneční kreace Chocolate nebo k nepoznání nastrojené Holky z naší školky či vtipně odtančený Vývoj hudby, tanec á la Ariana Grande, hudební scénka na píseň Pink Floyd i činoherní detektivka zahraná anglicky – to vše bylo součástí programu v režii deváťáků. Vystoupení se zúčastnily také Queeni s We will rock you v podání 2. B učitelky Jany Karasové a letní lásku skvěle navodili tanečním trhákem Pomáda třeťáci pod vedením vychovatelky Renaty Oberreiterové. Obě vystoupení sklidila velký potlesk. Ostatně potlesk a výbuchy smíchu se ozývaly v průběhu celé akademie. Na závěr žáci poděkovali svým třídním učitelkám Petře Nové a Zdeňce Leškové a dalším svým učitelům, také ředitelce školy Zděnce Pejšové a její zástupkyní Haně Smékalové, které navíc korunovali krásnými korunkami. Všechny čtyři dámy se pak ujaly slavnostního šerpování letošních absolventů školy, jimž to všem velice slušelo, a obzvlášť dojemné bylo sledovat na velkém plátně promítané fotografie z dětství a současné doby těchto mladých lidí, nejedna slzička ukápla při závěrečné společné písni Nesnáším loučení.

„Akademii jsme nacvičovali od ledna. Písně nacvičoval pan učitel Aleš Musil, který žáky zároveň doprovázel. Také bychom rádi poděkovali paní učitelce Dagmar Štrossové za podporu a nápad hrát anglicky. Žáky nacvičování velmi bavilo, byla opravdu legrace. Zároveň jim bylo velmi líto, že čas strávený na naší základce je u konce. Prožili jsme spolu spoustu úžasných chvil, jezdili jsme na velkou řadu výletů a exkurzí. Tyto třídy nám opravdu budou velmi chybět,“ posteskly si obě třídní učitelky a popřály svým žákům do dalšího života, aby se naplnila všechna jejich osobní přání a očekávání. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video