Informace o uzavřených ulicích jsou nově zveřejněny na webových stránkách města. Chomutov je hotovým bludištěm uzavírek

Soňa Šímová 2018-07-19 08:37:33

CHOMUTOV (soš, bra) — Město jako úniková hra, tak začali mnozí přezdívat Chomutovu poté, co se od jara postupně uzavřelo hned několik hlavních i vedlejších ulic kolem centra. Projet jím v dopravní špičce stojí řadu řidičů, ale i chodců nejen čas navíc, ale také nervy. To když se objeví další uzavírka v místě, kde ještě předchozí den nebyla. Pomoci by měl nový web s dopravními informacemi, kde se každý dozví, která ulice se zrovna opravuje.

„Cestu od polikliniky na Zadní Vinohrady běžně projedu autem za zhruba 5 minut, nyní, když ještě jedu ve frekventovaném čase, strávím na cestě i 20 minut. A to se nesmím zapomenout a náhodou nejet léta naučenou trasou,“ stěžuje si paní Jana z Chomutova. „Když se uzavřelo náměstí kvůli trhům, neměli jsme se jak dostat domů do Revoluční ulice,“ přidává se Tomáš Novák.

Kvůli počtu uzavřených silnic se Chomutov stal terčem sarkastických vtipů i nadávek. A není se čemu divit, v současnosti jsou ve městě úplně uzavřené ulice 5. května, Husova, Riegrova, Mostecká, Jiráskova, Na Bělidle, Vršovců a V Alejích.

Ještě před měsícem byl výčet mnohem obsáhlejší. A další ulice jsou uzavřeny částečně. Důvody jsou různé, od oprav komunikací městem přes rekonstrukci vodovodů a kanalizací po uzavření kvůli havarijnímu stavu, který se týká mostu v Riegrově ulici a Železniční lávky nad hlavním nádražím.

„U některých uzavírek je investorem město. U dalších jsou investory především správci sítí. Někde koordinujeme plánované rekonstrukce povrchů s investory sítí, to znamená, že při jedné uzavírce se provádí jak rekonstrukce sítě, tak povrhu jako jsou chodníky a vozovka. Příkladem je třeba ulice Vršovců,” vysvětlil tiskový mluvčí Magistrátu města Chomutov Tomáš Branda.

S orientací ve městě by měly nově pomoci informace z webu www. chomutov-mesto. cz. „Rozhodli jsme se na web města umístit stručný přehled uzavírek, aby se Chomutované mohli kdykoliv podívat na aktuální i budoucí omezení v dopravě,” řekl tajemník chomutovského magistrátu Robert Plechatý.

Na webovou stránku s uzavírkami se lidé dostanou z titulní strany webu města pomocí červeného tlačítka dopravní informace. Stránka je rozdělena na mapovou část a stručné tabulky. „V obou částech jsou uzavírky rozděleny podle délky trvání na krátkodobé, dlouhodobé a plánované,” popisuje tajemník. Nyní se na webu například dozvíte, že nejbližší krátkodobá uzavírka bude 22. července v Přemyslově ulici, či každou druhou sobotu na náměstí v době konání trhů. Další dlouhodobé uzavírky zatím naplánovány nejsou.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video