Kvůli chybějícím svodidlům se možná rekonstrukce mostu opět protáhne

Veronika Salášková 2011-05-21 00:00:00

Žatec – Každý, kdo jel v poslední době kolem mostu u Zálužic, si všiml, že rekonstrukce je už u konce. Mosty přes Ohři a Blšanku se zdají být kompletní a dokončené, přesto ještě průjezdu brání betonové zátarasy na silnici. Řidiči si musí počkat, až budou osazená svodidla.

Rekonstrukce obou mostů měla být hotová již v na konci loňského roku, stavba se ale protáhla o téměř o půl roku. Původní předpokládaný termín dokončení rekonstrukce mostu byl 14. prosince.
„Z důvodů nutnosti řešení změn proti projektové dokumentaci uzavřel Ústecký kraj se zhotovitelem stavby VHS Teplice spol. s.r.o. dodatek ke smlouvě, kterým mimo jiné upravuje i termín plnění,“ vysvětlila tehdy důvody prodloužení doby rekonstrukce tisková mluvčí kraje Magdalena Hanáčková. Termín byl posunut na konec letošního května. Rekonstrukce mostů, kvůli níž je uzavřená i silnici vedoucí do Zálužic se tak protáhla téměř na rok. Je ale možné, že se otevření silnice ještě o další měsíc posune, pokud se včas nestihnou doplnit chybějící svodidla.
„V dubnu bylo požádáno o předčasné užívání, ale stavební úřad se rozhodl na základě požadavku Policie ČR předčasné užívání nepovolit. Požadavek policie byl osadit svodidla před, mezi a za mostními objekty. V současné době se již svodidla osazují. Pokud bude vše probíhat bez problémů, bude termín stavby do 31. května dodržen. V případě komplikací bude uzavírka prodloužena do 30. června,“ vysvětlila Hanáčková.
Celková částka, na kterou rekonstrukce mostu Ústecký kraj vyjde, se navýšila o 879 787 korun z původních 32 317 664 korun na 33 197 452 korun. Starý železobetonový most nad soutokem Ohře a Blšanky u Zálužic pocházel z roku 1934. Kvůli jeho špatnému technickému stavu musela být provedená generální rekonstrukce.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video