Probíhá oprava bývalé sušárny. Okolí by mělo být už bezpečnější

Hedvika Fajkusová 2018-07-19 08:51:00

Žatec (hf) Bývalá sušárna a sklad chmele Edmunda Sterna na rohu Příkré a Nákladní ulice se již opravuje. Před týdnem zde však ještě panovaly bezpečností opatření. Více než před měsícem se totiž z budovy zřídil kus zdiva na tři zaparkovaná auta v její bezprostřední blízkosti. Incident vyšetřovali rovněž policisté z obvodního oddělení v Žatci.

Stavební úřad sledoval budovu bývalé sušárny dlouhodobě. Nebylo to totiž poprvé, co se před měsícem, uvolnil z domu těžký materiál. Řadu let již obyvatelé z okolí trápily také odlétávající části nestabilní střechy. ,,Majitel objektu již platil pokuty několikrát. Není to vina stavebního úřadu. Filozofie je totiž taková – přitlačit majitele, aby něco udělal a peníze za pokutu dal raději do budovy,“ říká starostka Zdeňka Hamousová.

Po nedávném incidentu, kdy byla utrpěna škoda na majetku (zdevastovaná tři parkující vozidla), obléhaly budovu kovové zábrany. Zavřená a neprůjezdná byla také ulička z Nerudova náměstí.

Stavební úřad majiteli nařídil práce. ,,Měli jsme trochu obavu, že objekt budeme muset sanovat my a pak to po majiteli vymáhat. Majitel se naštěstí přihlásil a budovu opravuje. Nepředělá celý sklad, ale pouze to, co jsme mu nařídili. Jde hlavně o to, aby bylo v okolí zajištěno bezpečí pro obyvatele i jejich majetek,“ vysvětluje starostka Zdeňka Hamousová.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video