Alkohol Cup (ne)vyhráli Dřevácy

2018-07-21 06:34:00

Poslední červnová sobota patřila v Kryrech již 6. ročníku populárního Alkohol Cupu – fotbalového turnaje, jehož cílem je NEVYHRÁT.

Na úvod krátké shrnutí: do turnaje se přihlásilo 9 týmů, na hřišti přítomno více než 100 lidí. Vytočeno 8 sudů piva (3 sudy Prazdroje, 5 sudů žatecké jedenáctky), vypito 11 litrů tvrdého alkoholu, tedy moků (procentuálně) piva výrazně ušlechtilejších. Snědeno pak bylo 125 steaků a 130 klobás. Počasí se vydařilo a nálada byla skvostná.

Říci, že Alkohol Cup je turnajem pouze netradičním, je v souvislosti s tím, co se na hřišti Havranu Kryry odehrávalo, prostě málo. Soutěž je sice spoutána pevnými a v podstatě jasnými pravidly, ta však dodržována příliš nejsou. Jak vysvětlil Vladimír Nesvadba, hraje se na malém hřišti systémem každý s každým: „Zápas je na dvakrát deset minut a hraje ho pět borců plus brankář, přitom po celou hrací dobu musí být na hřišti minimálně jedna žena.“ Přísně zapovězeny byly prudké střely na branku soupeře, ty byly trestány penaltou. Ačkoli mělo jít o kopanou, v níž je hra rukou jak známo nepřípustná, především ženám byl takový poklesek bez problémů tolerován, jestli se od nich přímo nevyžadoval. Dopingového komisaře byste v areálu kryrského Havranu hledali marně – s alkoholtesterem tu nikdo neběhal, neboť činit tak, tento sofistikovaný přístroj by na pažitu i kolem něj prostě uvařil.

„Základním pravidlem tohoto turnaje,“ zdůraznil ing. Nesvadba, „je nevyhrát!“

Někdy to byl docela problém... a tak když se nějaké družstvo dostalo (podotýkám, že se tak stávalo opravdu jenom náhodou) do dvou, tříbrankového vedení, svorně se hráči obrátili proti vlastnímu gólmanovi a prohrávajícímu týmu pomohli vyrovnat. To se dařilo poměrně rychle, protože brankář v takovém případě čelil hned deseti útočícím hráčům. Pokud tedy čelil, pokud v brance zrovna stál. Nezřídka totiž ochránce té či oné fotbalové svatyně chyběl, neboť zrovna kibicoval na vedlejším hřišti. Občas za takového hráče zaskočil i rozhodčí.

Hrálo se čistě, téměř bez faulů. Přesto byla zdravotnická pomoc zajištěna: například tým Dřevácy přijížděl na hřiště ke každému svému zápasu s prapodivným vozítkem první pomoci, jehož lékárničkou byla basa plzeňské dvanáctky.

Za příjemného počasí se hrálo do pozdních odpoledních hodin. Pak byl celý turnaj vyhodnocen a byly předány také ceny.

K umístění jednotlivých mužstev je třeba podat krátké vysvětlení: ačkoli se turnaje zúčastnilo 9 týmů, původně jich mělo být 10. Hodnocena tak byla plná desítka fotbalových družstev, přičemž devátí skončili ti, kdo do Kryr nedorazili. Protože pokud by přijeli a hráli, Dřeváky by nepochybně porazili.

Jednotlivá mužstva si tak vedla následovně: 1. Legendy, 2. Champion Team, 3. Řopíci, 4. Tvoje bába, 5. Sportclub, 6. Gentlemans, 7. Emil team, 8. Mlátičky, 9. Družstvo, které do Kryr nedorazilo, 10. Dřevácy.

Tím byla sportovní část Alkohol Cupu ukončena a prostor byl i pro zábavu. Do Kryr přijela skupina Fernetic, která všem přítomným hrála k tanci i poslechu až do rána příštího dne. Alkohol Cup, a je to zřejmé i z úvodního souhrnu, se vydařil.

Pavel Ďuran

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video