Uzavírka Dukelské se protáhne o měsíc - až do Vánoc

Jan Vnouček 2011-11-29 07:30:00

Podbořany – Co se to děje, nebo spíše neděje v Dukelské ulici? Zvedají již netrpělivě obočí obyvatelé Podbořan, kteří jsou nuceni  tuto uzavírku komplikovaně objíždět již od 12. září. Plánovaná rekonstrukce ulice, která  je součástí celkové opravy silniční komunikace II/224, měla skončit do 30. listopadu. Nový povrch silnice ale stále není v celé délce položen a navíc tam stavební firma Herkul začala s novými výkopy.

Za zdržení může výměna dešťové kanalizace, která byla již v havarijním stavu, a s kterou se původně nepočítalo. „Po odkrytí konstrukčních vrstev na vozovce se zjistilo, že kanalizace je ve velmi špatné stavu a nedá se do ní pustit dešťová voda, aniž bychom ji za pár let nemuseli měnit a tedy znova kopat do úplně nové silnice. Dohodli jsme se jako investor se správcem kanalizace, že se postaví nová páteřní větev kanalizace. Stavební akci provádí Herkul, ale investorem stavby je v tomto případě Severočeská vodárenská společnost. A proto se to tak zdrželo. Nejprve se zjišťoval stav, pak nějaký čas trvalo, než správce sehnal peníze a než Herkul udělal cenovou nabídku,“ vysvětlil důvod zpoždění Slavíček. Do Vánoc by se ale mělo po Dukelské opět jezdit.
„Sešli jsme se s vedením města a zavázali jsem se, že do 20. prosince ulici zprůjezdníme. Teď záleží už jenom na počasí, jestli stihneme rekonstruovanou část zabalit do ložné vrstvy anebo ji necháme ve štěrku,“ ujistil zneklidněné občany. Klid ovšem bude pouze dočasný, protože na jaře se zbývající úseky budou při částečné uzavírce dodělávat.
„Od okružní křižovatky Dukelská – Revoluční máme asi stopadesátimetrový úsek vozovky hotový. Zbývá už položit jen obrusnou vrstvu. Dalších 150 m jsme zatím nechali původní a budeme ho dělat až příští rok. A na dalším sto metrovém úseku se mění kanalizace,“ upřesnil současný stav stavbyvedoucí Herkulu Lukáš Spal. Na jaře se tak mají zdejší motoristé na co těšit. Protože se začne opravovat most přes Dolánecký potok, který je pro dopravu Podbořan naprosto klíčový. MěU Podbořany proto již připravuje plán provizorních objízdných tras.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video