Motosraz Bahno podeváté

Lucie Steklá 2018-07-25 11:59:06

Devátý ročník Motosrazu Bahno. Podeváté se minulou sobotu sjeli motorkáři ze všech koutů republiky na Motosraz Bahno 2018. Sraz odstartoval v jedenáct hodin dopoledne v areálu Stromovka Louny, odkud v jednu odpoledne vyjela spanilá jízda do Dolního Ročova. U tamního kláštera se pak všem silným strojům dostalo požehnání.

Žehnání v dolnoročovském poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie začalo bohoslužbou slova. V letošním roce zastoupil místního duchovního správce kanovníka a lounského děkana Wernera Horáka, který toto žehnání tradičně provádí, generální vikář Mons. Martin Davídek (na snímku vpravo). Bohoslužby se účastnilo na dvě stovky motorkářů, kterým po bohoslužbě před kostelem generální vikář požehnal jejich stroje. Podobná žehnání motocyklů či jiných dopravních prostředků nejsou v litoměřické diecézi, kam klášter v Dolním Ročově spadá, výjimečná a řada kněží je, s použitím Benedikcionálu vydaného Českou biskupskou konferencí, když o ně vlastníci motocyklů požádají, pravidelně koná. Motorkáři poté pokračovali spanilou jízdou a vrátili se zpět do Loun. Ve Stromovce byl připraven večerní program, v němž vystoupily kapely Abdera, Kabát revival a Aliance rock, v devět večer patřilo podium skupině Beatles revival.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video