Místní i německé děti si užily tábor

Alla Želinská 2018-07-26 09:15:00

Podbořany (až) Čtyři desítky českých a německých dětí se zúčastnily družebního tábora DDM Podbořany s Ehrenfriedersdorfem v Sasku.

Podbořanští účastníci přivítali v pondělí 16. července přes dvě desítky dětí z německého Edorfu a hned odpoledne po společném obědě je přivítal i na podbořanské radnici tajemník Martin Gutzer. Pak už na děti čekal chovatel a závodník Roman Habásko se svoji smečkou sibiřských psů husky. První den pod názvem Naši čtyřnozí kamarádi se tak povedl.

V úterý děti navštívily Chrám chmele a piva v Žatci s majákem a 3D projekcí, zajímavým vyprávěním a labyrintem. Relaxovaly v Kapucínské zahradě. Třetí den pod názvem Pojďme se bavit patřil minizoo lounské firmy Seko. „Děti si den velmi užily a počasí nám přálo, ostatně po celý týden. Středeční den pod názvem Putování za zvířátky jsme strávili návštěvou farmy Václava Staňka ve Chmelištné. Viděli jsme ukázky ze života na farmě, vyzkoušeli jsme zavážení sena, krmení koní, ovcí a koz, nahlédli do tajemství výroby sýra a ochutnali jsme nejen sýr, ale i lokální produkt – med, užili jsme si jízdu na koni, koňské rodeo a spoustu další zábavy,“ přiblížila program vedoucí DDM Irena Preclíková. V pátek nastal čas rozloučení s přáteli a na účastníky družebního tábora v areálu domu dětí čekal seminář ČSOP Klíny na téma chovu ovcí a zpracování vlny, vitrážová dílna manželů Kantových z Lubence, dekorace krásných náramků pletených z papíru, které připravila Daniela Králová, zábavný kviz a společné focení. „Poděkování patří všem výše jmenovaným za pomoc při realizaci družebního tábora a také zaměstnancům restaurace Národní dům za výborné jídlo,“ dodala I. Preclíková.

V následujících čtrnácti dnech od 23. července do pátku 3. srpna probíhají v Domě dětí a mládeže v Podbořanech příměstské tábory pro místní děti a od 6. až do 31. srpna pak je dům dětí otevřen pro všechny děti na hry a soutěže na prázdniny.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video