Hotel Zlatý anděl se otevře již o Dočesné. Dočká se znovuobnovení svého věhlasu?

Hedvika Fajkusová 2018-07-26 10:27:00

Společnost KGS hotels, jejímž ředitelem je Jan Greisiger, se letos pustila do rekonstrukce další chátrající památky v centru města, která bude opět sloužit jako hotelové zařízení. Před deseti lety to byla budova staré sušárny chmele, ze které vznikl po citlivé přestavbě Hotel Černý Orel. Nyní znovu vzkvétá proslulý Hotel Zlatý anděl na centrálním náměstí Svobody.

V období první republiky i během války patřil v té době ještě německy zvaný hotel ,,Goldener Engel“ k nejluxusnějším ubytovacím, stravovacím i společenským zařízením v Žatci. Jeho dlouholetým majitelem byla firma známého vídeňského barona Antona Drehera, jemuž patřil i městem nedávno odkoupený pivovar. Po válce byl hotel zestátněn a od té doby pomalu ale jistě chátral. V 80. letech zde byla provozována veřejná jídelna. Poté již objekt nikdy nesloužil svému původnímu účelu. Na konci srpna tohoto roku by se však měla situace změnit.

Jak to vlastně celé vzniklo? ,,Přišli za mnou Korejci, kteří ode mě chtěli na tři roky pronajmout Hotel Černý Orel. Nabízeli skutečně dobré finanční podmínky, ale za okolností přebudování interiéru a zaměstnávání vlastního personálu. To jsem nechtěl. Hotel jsme budovali přes deset let a již máme stálou klientelu, o kterou bychom neradi přišli,“ popisuje začátky Jan Greisiger. Vidina slušného kapitálu ho však vedla k hledání vhodné alternativy. Rozhodl se jednat s majiteli budovy dřívějšího Hotelu Zlatý anděl. Dozvěděl se, že o něj má již zájem člověk, který by tu chtěl provozovat ubytovnu. ,,Po tomto zjištění jsem začal pracovat o to usilovněji, aby vše nakonec dopadlo pro náš prospěch. Naštěstí se to povedlo,“ oddychl si Jan Greisiger.  

Korejci, jejichž nárůst stoupá v důsledku budování gigantického komplexu firmy Nexen v průmyslové zóně Triangle, obsadí větší polovinu Hotelu Zlatý anděl na dobu tří let. Druhá půlka bude klasicky sloužit pro případné zájemce o ubytování v centru historického města. Po překlenutí smluvní doby s Korejci, v roce 2021, bude hotel naplno sloužit už jen hostům.

Po opravě fasády hotelu probíhá v posledních dnech i oprava interiéru. ,,Budovu zevnitř opravujeme postupně shora dolů. Vše stíháme. Dvě patra ze čtyř máme už vlastně hotové. Do Dočesné zbývá ještě celý měsíc a zde pracuje intenzivně každý den až dvanáct lidí,“ líčí postup práce Jan Greisiger.

Hotel Zlatý anděl bude mít celkem třicet pokojů pro cirka osmdesát hostů. Budou zde hotelové pokoje v různých cenových relacích. Nejlevnější dvoulůžkové pokoje budou stát 900,- korun a nejdražší 1 600,- korun. ,,Zlatý anděl bude mít úroveň čtyřhvězdičkového hotelu, avšak jeho součástí nebude wellness zóna, takže bude veden jako tříhvězdičkový“ doplňuje Jan Greisiger.

Součástí hotelu sice nebude restaurace, ve které by mohla trávit čas i široká veřejnost, ale pro hotelové hosty zde budou připravovány snídaně. Některé z pokojů budou mít i vlastní balkón s krásným průhledem na Podměstí. V hotelu bude i výtah, který je dnes již obvyklým standardem. Hlavní atrium s recepcí již zdobí centrální schodiště s historizujícím zábradlím i sloup s dekorativní hlavicí.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video