Tip na prázdninový výlet – zámek Pátek

Jarka Cibulková 2018-07-28 04:53:00

Pátek (caj) Raně barokní zámek v Pátku nad Ohří na Lounsku v červnu otevřel již patnáctou výstavní sezonu. Vábí nástropními malbami z první poloviny 18. století od Františka Siarda Noseckého. V galerii akademické malířky Hany Štroblové si můžete prohlédnout obrazy, grafiku a keramická díla. V expozici zámku se můžete seznámit s historií obce a slavnými osobnostmi: Bedřichem Schnirchem, botanikem Benediktem Roezlem, cestovatelem Emilem Holubem, akademickým malířem Václavem Březinou. Výstava „Očima vzpomínek“ prezentuje součásti oblečení, doplňky a předměty našich předků z přelomu 19. a 20. století a expozice „Dětský pokoj“ – historické hračky pro děti.

Sobota 28. července, bude věnována přednášce Jaromíra Tlustého s názvem Pátečtí občané na frontách Velké války. Začátek je naplánován od 16 hodin. Další a poslední akcí na zámku je mše v kapli v neděli 2. září od 9.30 hodin. Bude ji celebrovat Michael J. Pojezdný opat strahovský, na varhany zahraje Martina Podaná a zpěvem ji doprovodí Miroslav Sochr.

Zámek v Pátku je otevřen do 26. srpna vždy v sobotu a neděli od 10 do 16 hodin. Kromě výše zmíněných stálých expozic jsou letos nainstalovány v páteckém zámku fotografie Stanislava Koženého s názvem České středohoří, keramika Ivany Králíčkové a Kateřiny Pacltové a výstava Očima vzpomínek Hany Jiroutové.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video