Chodce už padající omítka neohrožuje

Jarka Cibulková 2018-07-29 14:04:00

Louny (caj) Od třináctého května byl obehnán páskou městské policie rohový dům čp. 880 na rohu ulic Vrchlického a Na Valích v Lounech. „Informaci o padající omítce v ulici Vrchlického jsme obdrželi v neděli ve večerních hodinách. Jelikož zde hrozilo nebezpečí pro kolemjdoucí chodce, bylo hlídkou místo neprodleně ohraničeno bezpečnostní páskou se zákazem vstupu. Sloužící směně se podařilo sehnat i telefonní kontakt na majitele nemovitosti, ale bohužel se ho nepodařilo zkontaktovat. Proto celá věc byla hned v pondělí ráno předána na městský úřad, který v celé věci činí další opatření,“ řekl nám ředitel Městské policie v Lounech Radek Baláš. Podle našich informací stavební úřad vede s vlastníkem stavby řízení k nařízení nutných zabezpečovacích prací. „Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o stavbu v Městské památkové zóně, obhlédli nemovitost zástupci Národního památkového ústavu a Státní památkové péče, kteří poškození odborně posoudili,“ řekla nám vedoucí odboru stavebního úřadu lounské radnice Kateřina Todtová.

Minulý týden došlo k nápravě. Majitel si objednal firmu, která otloukla omítku, hrozící pádem, a zabezpečila secesní prvky nacházející se na střeše. Pokud by tak majitel objektu zabezpečovací práce neprovedl, zajistil by je stavební úřad prostřednictvím stavebního podnikatele. Za přestupek neprovedení nařízených zabezpečovacích prací lze uložit pokutu do výše 500 tisíc korun, do výše 200 tisíc korun může vystoupat pokuta za přestupek neudržování stavby v řádném stavu. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video