Offroadová auta zvířila prach v Bezděkově, domácí týmy opět bodovaly

Hedvika Fajkusová 2018-08-02 09:29:00

Žatec (hf) ,,Offroad party fest Bezděkoff“ nabídl, jak je tomu již tradičně zvykem, závody unikátních automobilů. Návštěvníci akce si rozhodně přišli na své, jelikož na letošní závody dorazilo téměř čtyřicet týmů. Nechyběla česká rocková muzika, dobré jídlo, ani Žatecké pivo. ,,Jde o takový ,,hobby závod“, což znamená, že se žádný ze závodníků nikam nenominuje. Je to hlavně o tom si zajezdit a užít si celou akci se vším všudy. Je tu pět kategorií – Original, Standard, Special, Promodified a nejtěžší Prototyp. Ten však přijede jen jeden, protože zbytek je na Eurotrialu 2018 ve Španělsku,“ popisoval akci organizátor Miroslav Kalbáč. ,,Přípravu celé akce nám však zkomplikovala objížďka, kvůli uzavření silnice u Trnovan. Museli jsme tedy pracovat se směrovými šipkami a ukazateli, aby si k nám závodníci a návštěvníci našli snadněji cestu,“ doplňuje další z organizátorů Petr Hanzl.

Na Offroad party fest Bezděkoff nakonec dorazilo a cestu si přeci jen našlo přes tři stovky návštěvníků. Během celého dne si za doprovodu rockových kapel (Toxic Area, Electric Lady, Tichá dohoda, Hlahol, Tango, Kern,…) užívali podívanou na klasický trialový závod, rychlostní zkoušku takzvaného ,,Bezděkovského šplhouna“, ale také soutěž o maximální vykřížení, kterou nakonec vyhrál Radek Karas z DESTRO teamu Kladno, jehož auto se pyšní zadní natáčecí nápravou vyrobenou na zakázku v Americe.

O největší show se ale postaral Filip Dvořák a Slávek Mojžíš z Děčína, kteří obrátili svůj vůz na střechu a museli být vyprošťováni bagrem. Tomuto manévru se v offroadovém slangu říká ,,jít na boudu“. Auto dali však rychle do kupy a paráda mohla pokračovat.

Nejvíce se však fandilo domácímu týmu Klemo Miroslava Kalbáče mladšího a Jana Cabáka s vozem Nissan GR-VW 1.9 TDI. Ti v kategorii Promodified z celkově osmi týmů vybojovali třetí místo. ,,Jízda byla dobrá. Určitě lepší než minulé závody, ale ještě je co pilovat. Vždycky to může být lepší,“ hodnotí závody Miroslav Kalbáč mladší, který letos jede svou první sezónu. ,,Velkou motivací jsou pro mě rodiče. Když vidím tátu, jak je šťastný a nadšený z toho, že pokračuji v jeho šlépějích, mám z toho sám radost a to mě žene kupředu,“ dodává nadto mladý závodník.

Se svým vozem Mercedes G 2.3 bodoval také Jan Krampera se spolujezdcem Tomášem Cabákem, kteří rovněž startovali z domácí ,,stáje“ Teamu Klemo. V kategorii Standard se z patnácti týmů vyšplhali téměř na vrchol. Odnesli si pohár a ceny za druhé místo.

V areálu u rybníka v Bezděkově však po celý den všechny přítomné sužovalo úmorné horko, ale i na něj pořadatelé vyzráli. ,,To jsme vyřešili ve spolupráci s Technickými službami města Žatec. Po areálu projel za den několikrát kropicí vůz,“ říká spolupořadatel akce Petr Hanzl. Ve večerních hodinách však přišel dlouho očekávaný déšť, který zanedlouho ustál a zábava mohla pokračovat až do pozdní noci.

Napsal(a): Hedvika Fajkusová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video