Nesnídalová veze zlato z MS ve vodním slalomu

Iveta Drlíková 2018-08-04 07:03:00

Žatecká vodní slalomářka Lucie Nesnídalová veze cenný kov z Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v Itálii. Zlato vybojovala v týmové soutěži hlídek společně s reprezentačními kolegyněmi T. Galuškovou a K. Bekovou. V závodě singlů po nezdařené semifinálové jízdě skončila na 27. místě. „S individuálním závodem nejsem moc spokojená, ale semifinálová trať byla hodně těžká, na úrovni světového poháru dospělých. Už na bráně 10 jsem lehce zaváhala, převrátila se a musela jsem se vracet. Chyby už následně gradovaly. Na mistrovství jsem se připravovala poctivě, ale vždycky to prostě nevyjde. Takže jsem spokojená tak na padesát procent. Byla to ale opět úžasná zkušenost a jsem za ni maximálně ráda,“ říká naše úspěšná kajakářka.

Letošní sezóna je pro Lucii Nesnídalovou teprve druhou mezi juniory, ale opět patří mezi nejlepší, když si v předstihu vyjela v kvalifikaci reprezentační dres a zamířila tak s českou výpravou do Itálie na Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let. To probíhalo v Ivrei od 17. do 22. července. Lucie zde obhajovala skvělý bronz z loňského šampionátu v Německu, ale zaváhání v semifinálové jízdě jí tentokrát do finálových bojů o medaile nepustilo. Její zklamání ale netrvalo dlouho, když společně s Antonií Galuškovou a Kateřinou Bekovou vybojovala v týmovém závodě tříčlenných hlídek zlatou medaili.

Na závodnici TJ Lokomotiva Žatec, která 31. července oslavila šestnácté narozeniny, čeká zanedlouho další vrchol sezóny, a to mistrovství Evropy v Bratislavě. Na velké oslavy tak zatím nezbyl čas. Momentálně Lucie pobývá na Slovensku, pak se na pár dní vrací domů, aby s českou výpravou příští týden odcestovala zpět a zapojila se do finální přípravy před evropským šampionátem, který startuje 16. srpna. Držíme naší šampionce palce! 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video