Milovníci veteránů se pošesté sjeli do Hříškova

Lucie Steklá 2018-08-10 19:59:00

Hříškov (kab) Zdá se to až neskutečné, ale jeden z důležitých a hlavně neovlivnitelných aspektů vydařeného srazu, kterým je skvělé počasí, byl i v tomto roce opět nakloněn a sluníčko svítilo na barvy krásných vozů po celý den! Sraz historických vozidel v Hříškově se i letos vydařil. „Sešli jsme se letos opět v hojném počtu a potvrdili jsme opět stoupající tendenci a váš zájem o sraz, neboť se nám všem společně opět podařilo překonat rekord z loňského roku,“ uvedl za pořadatele Jindřich Kabourek. Letos bylo číslo opět překonáno na neuvěřitelných 183 účastníků!

Hostem srazu byl zpěvák Jakub Smolík, sám majitel osmadvaceti motorek a pro něhož jsou motorky splněným snem. Sice na předání ocenění zůstat nemohl, přesto s účastníky srazu strávil více než dvě hodiny svého času, který věnoval všem, kteří se s ním měli zájem vyfotit nebo popovídat. „Potvrdil tak, že je to člověk opravdu s velkým charakterem a srdcem na pravém místě a za to si ho nesmírně vážíme! Letos se stihl projet pouze v průběhu srazu na modrobílé motorce značky Jawa 350 nanuk, na které jezdili v dobách minulých příslušníci VB, a projížďku zakončil slovy „je mi jich chudáků docela líto, když na tomhle v takovém počasí museli jezdit,“ dodal pořadatel.

Hodinu po poledni se všichni účastníci od hříškovské sokolovny vydali na čtyřicetikilometrovou vyjížďku obcemi Bedřichovice, Panenský Týnec, Sulec, Toužetín, Donín, Vrbno nad Lesy, Hřivčice, Peruc, Slavětín, Veltěže, Černčice, Blšany u Loun, Cítoliby, Brloh, Smolnice, Nová Ves.

Osobních automobilů bylo v letošním roce registrováno 102, motocyklů 46, terénních a užitkových vozidel 26 a traktorů sedm. „Rádi bychom se podělili o příběh, který se nám přihodil při registraci. Svoji věrnost nám totiž zachovala i sympatická maminka Kristýna Kuttnerová, která osobně řídila vůz značky Škoda 120L z roku 1984 a na zadním sedadle si společně s partnerem přivezli v autosedačce spokojeně spícího krásného syna, Tomáška Hrubého, které-mu bylo v sobotu neskutečných 14 dnů! Záda jim v dalším voze jistila ještě třetí generace rodiny, Tomáškův dědeček. Vítáme Tomáška mezi naše účastníky, moc si účasti maminky a juniora vážíme a věříme, že ho příští rok opět uvidíme,“ řekl J. Kabourek.

Zatímco se všichni majitelé svých nádherných kousků kochali krásami okolí, v místě srazu probíhalo počítání hlasů, které účastníci rozdělili mezi vozidla.

Nad rámec čtyř tradičních kategorií ocenili pořadatelé poháry nesoucí název „Cena pořadatele“ majitele tří krásných vozidel. V tomto roce se jimi stali: sympatický Jan Koušek, který umožnil všem lidem pohledem na krásný autobus Škoda 706 RTO Lux (1964) návrat ve vzpomínkách a myšlenkách o několik desítek let zpět, František Škuthan s překrásným autem z roku 1928 značky Essex Super Six a stálý host srazu Miroslav Vrba, který se tentokrát na sraz vydal svým nádherným vozem značky Morris (1933).

„Díky našim partnerům se nám pro účastníky srazu vozidel podařilo letos přichystat čtyři desítky hodnotných cen, které jsme mezi všechny registrované prostřednictvím losování registračních čísel po vyhlášení výsledků rozdali. Za organizátory srazu musím říci, že jsou pro nás milá slova a spokojenost účastníků tím největším díkem,” uzavřel J. Kabourek.

Čtyřicet šest motorek ke zhlédnutí. Ze všech zúčastněných motocyklů si první místo vybojoval majitel motocyklu Jawa 500 OHC (rok výroby 1956) Alois Kružík, 2. místo obsadil s motocyklem Jawa 350 Petr Müller a na 3. místě se umístil Vlastimil Kraitl s motocyklem Jawa 350 pérák z roku 1953.

Nechyběly vojenské vozy i traktory. Mezi terénními a užitkovými vozy se účastníci umístili následovně: 1. místo si odvezla Škoda 1101P (r. v. 1949) majitele Jaroslava Štiky, 2. příčka patřila terénní ambulanci značky Land Rover (r. v. 1975) Slávy Veselého, 3. místo obsadil s hasičským speciálem S-4001-AS16 (r. v. 1966) René Sádovský. Majitelé traktorů obsadili první tři místa následovně: 1. místo získal traktor Zetor 25 A (r. v. 1955) majitele Vlastimila Purcharta, 2. místo Zetor 15 (r. v. 1947), jehož majitelem je Slavomil Holeček, a 3. místo patří Zetoru 15 (r. v. 1949), kterým se může oprávněně pyšnit Vladimír Kočí. 

Velký zájem. O prohlédnutí veteránů, motorek, aut či autobusu, je v Hříškově každý rok velký zájem. Pořadatelé si účasti majitelů vozů i diváků, kteří na sraz dorazí ze všech koutů republiky, velmi váží, proto i letos se snažili akci oživit novinkou.

Nablýskaní krasavci. Pohled na historické nablýskané vozy návštěvníky srazů nikdy neomrzí. V kategorii osobní automobil si první příčku letos odvezl majitel automobilu Tatra 57 (r. v. 1932) Jaroslav Šíma, na 2. místě Václav Heřman, majitel automobilu Tatra 603 (r. v. 1969), na 3. místě majitel automobilu BMW Isetta 250 (r. v. 1958) Petr Hořejší. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video