Meditační zahradu obsadili indiáni

Alla Želinská 2018-08-10 23:38:00

Podbořany (až) Zajímavá akce s názvem Pojďme si hrát s pejsky na indiány se konala první srpnový den na zahradě u kostela Božího Spasitele v Podbořanech. Zorganizovaly a uspořádaly ji podbořanský klub pěstounů společně se žateckým. A tak Meditační zahradu u žlutého kostela už od rána obsadil velký kmen indiánů ze Žatce, Podbořan, z Lounska i daleké Moravy, právě odtud, z Prace u Brna zavítala na návštěvu jedna pěstounka.

„Máme tu tři pěstounské rodiny ze Žatce, dvě pěstounské rodiny z Podbořan a jednu pěstounskou rodinu z Postoloprt,“ vítaly nás na zahradě Lucie Bobková z poradny pro náhradní rodinnou péči v Podbořanech a Karolína Trupová, sociální pracovnice z pobočky NRÚK v Žatci.

Na Meditační zahradu dorazila další vzácná návštěva – a hned se nechala mazlit a hladit. Přišli totiž dva přítulní chlupáči, „psí lékaři” canisterapeutky Hany Novotné, která byla hostem indiánského dne. Malé i velké účastníky čekalo také povídání o indiánech – jedna z náčelnic indiánského kmene, pomocná asistentka z poradny pro náhradní rodinnou péči v Žatci Věra Drápalová dětem předvedla indiánský pozdrav, vyprávěla o původních indiánských oděvech, hračkách, lapačích snů i věcech denní potřeby, indiánský náčelník Vláďa Vaňo zase s dětmi hrál indiánské hry, střílel z luku. Všichni účastníci se mohli ozdobit indiánskými čelenkami, pírky i barevnými symboly na kůži. K dispozici byl skákací hrad i malý bazének k ochlazení v horkém dni. Všichni společně si pak mohli opéci buřty. Indiánská zábava trvala do pozdních odpoledních hodin. „Děkujeme Nadačnímu fondu Tesco, který nám přispěl částkou 10 000 Kč na projekt Hrajeme si s pejsky, jenž probíhá o letních prázdninách v rámci klubů Žatec a Podbořany. Všem účastníkům děkujeme a uvítáme další pěstouny z jiných klubů či organizací, adoptivní rodiče a také nové zájemce o pěstounskou péči na naších dalších akcích,“ vzkázala za organizátory Lucie Bobková.

Na konci srpna, v pondělí 27. 8., se chystá výlet za pejsky do Postoloprt za Hankou Novotnou do DDM. Tato akce také byla podpořena z projektu Tesco. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video