Mimořádné odměny pro starostu a místostarostu

Alla Želinská 2018-08-14 19:27:37

Podbořany - Zastupitelé města Podbořan na svém zasedání 1. srpna schválili poskytnutí mimořádné odměny ve výši jednoho platu uvolněným členům zastupitelstva – starostovi R. Reindlovi a místostarostovi K. Honzlovi.

„Nové nařízení vlády zavádí nově systém odměňování uvolněných starostů a místostarostů. Odměnu je možné poskytnout do maximální výše dvou platů za rok. Město Podbořany dlouhodobě hospodaří s přebytkem hospodaření, který obzvláště k tomuto roku byl rekordní. Navíc celkem zůstatky na účtu města jsou cca 72 000 000 Kč, přičemž hodnota majetku města meziročně roste na nynějších 1 305 155 000 Kč. Město hospodaří bez dluhů a úvěrů. Audity hospodaření konstatují, že hospodaření Města Podbořany je zcela v pořádku s výrokem „bez výhrad". Nad rámec svých pracovních povinností, kromě jiného, zastupují oba město Podbořany v statutárních orgánech společností bez nároku na odměnu, ovšem ručí celým svým majetkem. K tomu, díky své jazykové vybavenosti, působí v rámci projektů přeshraniční spolupráce po celou dobu trvání projektů, od přípravy až k realizaci jako tlumočníci a překladatelé bez odměny za tuto činnost. Oba dohlížejí nad rámec svých pracovních povinností i na průběh některých akcí,“ zní odůvodnění pro schválení mimořádných odměn.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video