Zastupitelé řešili pozemky a nemovitosti

Alla Želinská 2018-08-16 09:00:00

Město prodalo poslední parcely v kasárnách, koupí budovu finančního úřadu.

Podbořany (až) Zastupitelé města Podbořan na svém srpnovém zasedání schválili prodej posledních stavebních pozemků a posledních garáží v areálu kasáren. Dále pak rozhodli o koupi domu bývalého finančního úřadu od státu, nebo také zamítli změnu územního plánu pro přestavbu dvou domů vedle bývalé radnice na malometrážní byty.

O nabízené městem stavební parcely v bývalých kasárnách byl stále zájem. Prodej posledních stavebních parcel a posledních garáží v areálu kasáren, které město mělo, zastupitelé schválili právě na své „prázdninové“ schůzi 1. srpna. Pozemky připravené v několika etapách během posledních téměř deseti let jsou tedy rozebrané. Město je dlouhodobě nabízelo za 250 korun, což je v porovnání s okolními městy výrazně nižší částka. Chtělo tak uspokojit mnoho žádostí občanů a nízkou cenou podpořit jejich zájem o stavbu ve městě. Vedení města také nechává zrekonstruovat cesty v areálu bývalých kasáren, kde v minulých letech byly postaveny desítky nových rodinných domů.

„Finanční výsledek revitalizace kasáren dnes činí plus 2 miliony korun. Celkově chybí pouze provést pokládku asfaltu v ulicích Doupovská a Švermova za 7 milionů korun. Revitalizace kasáren je téměř dokončena a podle předpokladu celkový výsledek bude nových 140 domů a zisk pro město v řádu desítek milionů korun,“ uvedl tajemník MÚ Podbořany M. Gutzer.

Na svém posledním jednání podbořanští zastupitelé také schválili koupi domu bývalého finančního úřadu na Masarykově náměstí za 3,8 milionu korun od státu. Osud budovy bývalého finančního úřadu v Podbořanech byl dlouhou dobu nejasný. Již několik let budova jen hyzdí Masarykovo náměstí. Mnozí se strachovali, že bude prodána do soukromých rukou a promění se na byty pro sociální bydlení. Město Podbořany s ní má ale vlastní záměry a proto se ji nakonec rozhodlo koupit.

Zastupitelé se zabývali také žádostí firmy Palama job, která vlastní budovy v Dukelské ulici čp. 44 a 356, o změnu územního plánu, která by umožnila přestavbu celých domů na malometrážní byty. Žádost zastupitelé zamítli. Společnost s ručením omezeným Palama job, předmětem jejíhož podnikání je pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor a zprostředkování práce, je vlastníkem čp. 44 a 356 – hned vedle budovy bývalé radnice čp. 1 v Dukelské ulici (dnes Městské muzeum Podbořany). Jedná se o historickou starou zástavbu. Například v Dukelské čp. 45 se nachází barokní budova z 18. století.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video