Přechod v Bezručově má nové osvětlení i značení

Soňa Šímová 2018-08-18 03:47:00

CHOMUTOV (soš, r) — Pozorné čtenářce Lucii na konci července neunikly práce na silnici v blízkosti přechodu pro chodce u Penny Marketu v chomutovské Bezručově ulici. Právě zde se na konci loňského školního roku stala vážná dopravní nehoda.

„Matka vezla dceru do školy, zastavila před přechodem a dívenka chtěla přejít na druhou stranu. Při tom ji na přechodu pro chodce srazilo vozidlo, které se snažilo stojící vůz objet,“ informovala krátce po ní okresní policejní mluvčí Marie Pivková. Jak dodala, pro školačku sice přiletěl vrtulník a přepravil ji do nemocnice, ale její zranění naštěstí nebyla vážná.

Po nehodě se ovšem strhla vlna kritiky na nečinnost města. A to, přestože mu silnice v daném úseku nepatří (je ve správě Ústeckého kraje), nechalo pro bezpečnost občanů na vlastní náklady přechod osvětlit novým veřejným osvětlením a zajistilo přehledné dopravní značení. „Záměrem nového vodorovného značení je řidiče upozornit na přechod pro chodce v blízkosti autobusových zastávek MHD a zvýšit jejich ostražitost vůči chodcům,“ říká tiskový mluvčí magistrátu města Chomutov Tomáš Branda a dodává, že značení bylo schváleno dopravní komisí ještě před červnovou kolizí na základě požadavku odboru rozvoje a investic. Není důsledkem nehody v červnu.

U přechodu poblíž školy v Hornické ulici rovněž koncem roku stáli strážníci.

Ti tam nyní již na bezpečnost dohlížet nebudou. „Přechody, kde ráno strážníci dohlížejí na přecházení dětí, se vybírají dle intenzity ranního provozu a nebezpečnosti úseku. Tento přechod není nehodovým místem. Strážníci se zaměří na přechody, kde je nebezpečí pro přecházející děti podstatně větší,“ uzavřel Tomáš Branda.

Pod foto: Nové vodorovné značení před přechodem v Bezručově ulici. Foto: Čtenářka

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video