Hudební festival na zámku v Jimlíně

2018-08-25 07:28:00

Jimlín (inka) Poslední srpnovou neděli se nádvoří zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun jako i v posledních letech opět rozezní hudbou festivalu - přehlídkou kapel a hudebních skupin. Tentokrát 26. srpna přijede a napochoduje dudácká kapela - skotské dudy a bubny The Rebel Pipers s irskými a skotskými melodiemi, dále již na Žatecku známé Igor Barboi Trio s latinsko-am. rytmy choro brazil (virtuoz. akordeon, violoncello a akust. kytara) a s podobnou latinou též seskupení Pop Pastiche. Jistě mile překvapí cimbálová muzika CMMB hudebníků z Národního divadla se skvělým Montiho Čardášem, Uherským tancem č. 5 a dalšími čardáši, ale také s nejznámějšími filmovými melodiemi a pop rock skladbami světových skupin jako jsou Beatles, Queen, Metallica atd. S CMMB vystoupí významná česká mezzosopranistka Edita Adlerová a můžeme se těšit na její zvučný sametový hlas. Zazní světové evergreeny i české Hašlerovo písně v podání dechového orchestru Doubravanka Teplice.

Zvučně se ozve a z hlavního pódia zahraje třicetičlenný Bigband teplické konzervatoře pod taktovkou Lukáše Čajky - swingová hudba 40. let i české populární skladby 60. let z jejich nového programu "Mezi tanky a klíči" věnovaného 50ti leté vzpomínce na rok 1968. Hudební skupiny do své pestré produkce zařadily mnoho českých písní pro připomenutí letošního 100. výročí samostatnosti našeho státu a pro vyzdvižení naší krásné a hodnotné české hudební tvorby. Čeká nás více žánrů - skvělé kapely, skvělí hudebníci a jejich hudba a pro zabavení dětí také dětský koutek s tvořivou dílnou a malováním obrázků na dětské obličeje. Bude grilování před zámeckým šenkem i občerstvení a pivečko pro dobrou pohodu. A hlavně nezapomenutelné hudební zážitky, radost a úsměvy čekají každého, kdo přijede v neděli 26. srpna na zámek Nový Hrad v Jimlíně u Loun!

Foto: Lukáš Čajka s Bigbandem teplické konzervatoře zahráli na Novém Hradě v Jimlíně i vloni. Foto: archiv Bigbandu

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video