Kam za kulturou na Lounsku, Žatecku a Podbořansku

2018-08-31 04:51:00

Kulturní tipy na víkend.

Žatecko

PÁTEK 31. SRPNA

Stará papírna Žatec: Kaktusy a sukulenty - prodejní výstava pořádaná Kaktusáři Žatecka za finanční podpory Města Žatec. Vstup zdarma. Také v sobotu. Od 9 –do 20 hodin.

Město Žatec: 61. Žatecká Dočesná – slavnosti chmele a piva s nejdelší tradicí v ČR. Zahájení v pátek na Náměstí Svobody, nám. Prokopa Velkého, v Letním kině. Od 18 hodin.

SOBOTA 1. ZÁŘÍ

Město Žatec: 61. Žatecká Dočesná – slavnosti chmele a piva – v sobotu už od 9 hodin – Skatepark pod hradbami – Streetball Cup Žatec 2018 (7. ročník). Hlavní program na náměstí Svobody od 12 hodin.

Řopík Holedeček: Otevřeno – s Ondřejem Vonkou. Od 10 do 16 hodin.

NEDĚLE 2. ZÁŘÍ

Lounsko

PÁTEK 31. SRPNA

Kino Svět Louny: Úžasňákovi 2. Od 15 hodin.

Alfa. Od 17.30 hodin.

Důvěrný nepřítel. Od 20 hodin.

Upgrade. Od 22 hodin.

SOBOTA 1. ZÁŘÍ

Louny, Mírové náměstí: Lounské farmářské trhy. Od 8 do 12 hodin.

Archeoskanzen Březno u Loun: Labutí píseň prázdnin – přijďte vyprovodit prázdniny s pravěkou hudbou. Výroba primitivních hudebních nástrojů, bubnování a muzicírování.  Oheň k opékání a drobné občerstvení. Od 10 do 17 hodin. 

Galerie U Plazíka Peruc: Mirek Plazik Blažek 70 – stále se učím – vernisáž výstavy fotografií u příležitosti životního jubilea autora – Mirka Plazíka Blažka. Od 15 hodin.

NEDĚLE 2. ZÁŘÍ

Zámek Pátek: Mše svatá v zámecké kapli - celebruje Mons. Michael J. Pojezdný, na varhany doprovází Martina Podaná a zpěvem Miroslav Sochr. Od 9.30 hodin.

Podbořansko

PÁTEK 31. SRPNA

DDM Podbořany: Stolní hry. Od 10 hodin.

SOBOTA 1. ZÁŘÍ

Kryry- Bílenec: Cykloexkurze z Kryr do Bílence - délka okruhu: 16–20 km. Průvodci Jan A. Šturma (Místa zblízka) a Vojtěch Peksa. Sraz před Kostelem Narození Panny Marie v Kryrech. Od 10 hodin.

Stachov u Blšan: Cesta z města - 7. ročník cyklovýletu Ať žijí duchové aneb Bílá paní na kolech. Trasa Stachov – Soběchleby – Siřem – Čárka a zpět. Hromadný start ze Stachova, hřiště, u kapličky. Od 10 hodin.

Mory u Podbořan: Poutní mše – svátek Narozeni Panny Marie, za účasti rodáků z Německa. Mši slouží o. Alexander. Od 11 hodin.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video