Dvě vítězství na evropském poháru vybojoval žatecký rychlostní kanoista Vladimír Slanina

2018-09-10 06:49:00

Dalšími závody ve sjezdu na divoké vodě byla série čtyř závodů evropského poháru, které se v letošním roce uskutečnily v polovině srpna České republice. Součástí této sportovní akce by i Český pohár a Mistrovství ČR ve sprintu družstev. V závodech se opět výrazně prosadil žatecký rychlostní kanoista Vladimír Slanina mladší, a to jak mezi jednotlivci, tak se svým otcem v deblu.

První dva evropské poháry ve sprintu se jely na umělém slalomovém kanále v Českých Budějovicích, kde startovala kanoistická špička ze sedmi evropských zemí. Žatecký singlíř Vladimír Slanina ml. potvrdil skvělou letošní formu, když vyhrál obě kvalifikační jízdy a do osmičlenného finále šel pokaždé z prvního místa. V sobotním i v nedělním finále nenašel náš borec přemožitele a oba evropské poháry vyhrál. Za ním skončili čeští medailisté z letošního mistrovství světa, Rolenc a Rygl. Na deblu se Slaninům také dařilo. V prvním závodě skončili na pěkném pátém místě. V neděli až do závěrečných metrů bojovali o bronz, ale starší ze Slaninů v poslední peřeji zlomil pádlo. Do cíle tak dojížděli pouze s jedním, i tak z toho bylo ve finále velmi slušné sedmé místo.

V závodě Mistrovství České republiky družstev mladý Slanina hostoval za Kanoe klub Pardubice, se kterým vybojoval bronzovou medaili. Starší ze Slaninů, který závodil za klub z Vysokého Mýta, bral v konečném pořadí šestou příčku.

Poslední závody evropského poháru byly sprinty a dlouhý sjezd, který se již tradičně jel na divoké a náročné trati pod Lipen-skou přehradou. Žatecký singlíř potvrdil, že patří ke špičce startovního pole a vybojoval ve sprintu bronzovou medaili. Zvítězil jeho reprezentační kolega Rolenc. Na deblu si naši borci vyjeli finále z pátého místa. To pak ve finále zopakovali a skončili nakonec v celkovém pořadí pátí. V nedělním závodě dlouhého sjezdu mladý Slanina do posledních metrů bojoval o jednu z medailí, ale nakonec z toho bylo nepopulární čtvrté místo. Na deblu oba Slaninové jeli výborně a dojeli také čtvrtí.

V celkovém hodnocení série závodů Českého poháru skončil Slanina ml. na parádním druhém místě. Celý seriál vyhrál Rolenc a třetí skončil Rygl. Na deblkanoi se rodinná posádka umístila celkově na pěkném pátém místě.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video