Vyzkoušejí mobilní lavičky

2018-10-01 10:41:00

KADAŇ (r) — Zajímavou novinku v podobě mobilních laviček na sídlištích zavádějí v Kadani. „Každý rok periodicky řešíme stejný problém: Obracejí se na nás obyvatelé panelových domů se stížnostmi, že na lavičkách pod jejich okny se navečer srocují lidé a do noci ruší noční klid. Lavičky tedy odstraníme. Vzápětí se na nás obrátí jiní obyvatelé sídliště, většinou senioři, že chtějí lavičky vrátit, protože cestou na nákup a zpátky je bolí záda a nemají si kde odpočinout. Je to začarovaný kruh,“ řekl starosta Jiří Kulhánek. Město se proto rozhodlo, že společenstvím vlastníků jednotek (SVJ) na všech sídlištích nabídne přenosné skládací lavičky.

Myšlenka je jednoduchá: Určení členové společenství ráno lavičky vynesou před dům, rozloží je a připoutají například ke stromu, aby se zabránilo jejich krádeži. A večer lavičku zase uklidí. „Uvidíme, jak se to osvědčí. Lidé jsou z nápadu nadšení, tak ještě uvidíme, jak se dokáží o lavičky starat,“ krčí rameny starosta. Jak doplnil, jedna lavička váží asi deset kilogramů, ve složeném stavu je velikostí srovnatelná s příručním zavazadlem a jeden kus vyjde asi na dva tisíce korun. Na snímku Jiří Kulhánek předvádí rozložení a složení lavičky.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video